Volledig scherm
Over de koppen lopen in Oudburg. © VDS

Nog één dag Patersholfeesten

Vandaag sluiten de Patersholfeesten 2019 af, met een kaarskensstoet om middernacht. Maar voor het zover is, is er nog een volledige dag entertainment voorzien, met muziek een en grote rommelmarkt.

Die rommelmarkt is vanmorgen om 8 uur al gestart, en concentreert zich rond het Sluizeken en aanpalende straten. Tot 16 uur is het een waar snuisterparadijs. Concerten zijn er op het Kaatsspelplein, met onder meer Norbert Detaye (12 uur) en aan de Viersprong, met onder meer violist Mikhail Bezverkhni (14 uur). Ook de binnentuin van het Huis van Alijn is nog open tot 20 uur. Om 20.30 uur is er het slotconcert op het Kaatsspelplein, voor de 35ste keer op rij door het ‘huisorkest van het Patershol’, ondertussen een begrip in traditional jazz-middens. Om 24 uur vertrekt op datzelfde plein de afsluitende kaarskensstoet. De weerman belooft het vandaag droog te houden, en dat was ook vrijdag- en zaterdagavond al zo. Tot nu is het dus gezellig druk geweest, met op piekmomenten zelfs een beetje ‘over de koppen lopen’ in Oudburg. Die straat behoort officieel niet tot de dekenij Patershol en dus tot de Patersholfeesten, maar daar trekken bezoekers zich uiteraard niks van aan. Het volledige programma vindt u hier.

Volledig scherm
Een optreden aan de Viersprong © VDS
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Superflitspaal Sammeke staat per ongeluk in doodlopende straat

    Superflits­paal Sammeke staat per ongeluk in doodlopen­de straat

    Bizar zicht op de Meulesteedsesteenweg. Daar staat sinds begin deze week de Gentse superflitspaal ‘Sammeke’ opgesteld klaar om hardrijders op de bon te zwieren. Die hardrijders zijn echter ver te zoeken aangezien sinds deze week het kruispunt iets verderop werd opengebroken door een aannemer. De stad vernieuwt er de verkeersremmers. Daarom moet alle verkeer omrijden. De buurtbewoners lachen er zich in elk geval een kriek mee. “Misschien staat hij hier om fietsers te flitsen. Heel erg is er in elk geval niet over nagedacht.” Eén ding staat vast: deze week breekt Sammeke geen records.
  2. Lekkende douche op verdieping drie zet gloednieuwe school van 10 miljoen euro blank: opening uitgesteld

    Lekkende douche op verdieping drie zet gloednieu­we school van 10 miljoen euro blank: opening uitgesteld

    De feestelijke opening van de nieuwe school ‘de Muzische leerThuis Melopee’ aan de Oude Dokken in Gent wordt uitgesteld. Door een lek in de douches loopt het water vanop de derde verdieping door heel de nieuwbouw. “Hoelang het al lekt, weten we niet”, zegt schepen van Onderwijs Elke Decruynaere (Groen). “Het is voorlopig nog onduidelijk wat er de komende dagen zal gebeuren.”