Volledig scherm
Over de koppen lopen in Oudburg © VDS

Nog één dag Patersholfeesten

Vandaag sluiten de Patersholfeesten 2019 af, met een kaarskensstoet om middernacht. Maar voor het zover is, is er nog een volledige dag entertainment voorzien, met muziek een en grote rommelmarkt.

Die rommelmarkt is vanmorgen om 8 uur al gestart, en concentreert zich rond het Sluizeken en aanpalende straten. Tot 16 uur is het een waar snuisterparadijs. Concerten zijn er op het Kaatsspelplein, met onder meer Norbert Detaye (12 uur) en aan de Viersprong, met onder meer violist Mikhail Bezverkhni (14uur). Ook de binnentuin van het Huis van Alijn is nog open tot 20 uur. Om 20.30 uur is er het slotconcert op het Kaatsspelplein, voor de 35ste keer op rij door het ‘huisorkest van het Patershol’, ondertussen een begrip in traditional jazz-middens. Om 24 uur vertrekt op datzelfde plein de afsluitende kaarskensstoet.

De weerman belooft het vandaag droog te houden, en dat was ook vrijdag- en zaterdagavond al zo. Tot nu is het dus gezellig druk geweest, met op piekmomenten zelfs een beetje ‘over de koppen lopen’ in Oudburg. Die straat behoort officieel niet tot de dekenij Patershol en dus tot de Patersholfeesten, maar daar trekken bezoekers zich uiteraard niks van aan.

Het volledige programma vindt u hier.

Volledig scherm
Een optreden aan de Viersprong © VDS
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Piano op wieltjes voor de eerste keer op pad

    Piano op wieltjes voor de eerste keer op pad

    Voor het eerst sinds de start van 123piano ging vanavond de take-away-piano op pad. De piano gemonteerd op een go-cart trok de Dampoortwijk door om op verzoek nummertjes te spelen in de speelstraten. De komende weken gaat de mobiele piano nog vier woensdagavonden op stap in de Gentse wijken. Ledeberg (28 augustus), Muide-Meulestede (4 september), Ekkergem-Malem (11 september) en de Bloemekenswijk (18 september) staan nog op het programma. Een bezoekje van de take-away piano kan nog aangevraagd worden via https://www.123-piano.be/123-take-away-piano