Over de koppen lopen in Oudburg.
Volledig scherm
Over de koppen lopen in Oudburg. © VDS

Nog één dag Patersholfeesten

Vandaag sluiten de Patersholfeesten 2019 af, met een kaarskensstoet om middernacht. Maar voor het zover is, is er nog een volledige dag entertainment voorzien, met muziek een en grote rommelmarkt.

0 reacties

 1. Gedetineerde ontsnapt uit Gentse gevangenis: deel van buurt afgezet, ook zoekacties in andere wijken

  Gedetineer­de ontsnapt uit Gentse gevangenis: deel van buurt afgezet, ook zoekacties in andere wijken

  Er is een gedetineerde ontsnapt uit de gevangenis van Gent. Dat bevestigt het Gevangeniswezen. Sinds 11 uur was er in de omgeving van de Nieuwe Wandeling een grootschalige zoektocht bezig. Die wordt verdergezet in de wijde omgeving. Over de identiteit van de ontsnapte gevangene is nog niets geweten, noch over hoe hij is kunnen ontkomen. “De exacte omstandigheden waarin dit is kunnen gebeuren, worden momenteel nog onderzocht”, klinkt het in een mededeling.
 2. 72-jarige Gentenaar die krotten aan sekswerkers verhuurde krijgt vier jaar cel en 416.000 euro boete
  Gent/De Pinte

  72-jarige Gentenaar die krotten aan sekswer­kers verhuurde krijgt vier jaar cel en 416.000 euro boete

  Een 72-jarige Gentenaar werd vrijdag door de rechtbank veroordeeld tot 4 jaar cel voor de verhuur van krotten aan prostituees. Hij krijgt een boete van 416.000 euro en zijn opbrengsten worden grotendeels verbeurdverklaard. Ook een koppel uit De Pinte, van wie hij de woningen huurde, krijgt een celstraf met uitstel en een boete. Net als vier Roemeense vrouwen die de ‘huizen’ uitbaatten.
 3. Gent scoort hoog op vaccinatieschaal, maar schakelt nog versnelling hoger: “vaccinatiebus naar minst gevaccineerde wijken”
  Gent

  Gent scoort hoog op vaccinatie­schaal, maar schakelt nog versnel­ling hoger: “vaccina­tie­bus naar minst gevacci­neer­de wijken”

  Gent heeft vandaag de kaap van 70% gerond. Meer dan 70% van àlle Gentenaars, kinderen meegerekend, is nu minstens één keer gevaccineerd. In vergelijking met de rest van het land is dat best veel. Toch schakelt de stad nog een versnelling hoger. “We analyseren nu de vaccinatiegraad op wijkniveau, en gaan eind augustus een vaccinatiebus sturen naar de minst gevaccineerde wijken”, aldus gezondheidsschepen Rudy Coddens (Vooruit).