Op de Arsenaalsite wordt geregeld brand gesticht, twee keer al met desastreuze gevolgen
Volledig scherm
Op de Arsenaalsite wordt geregeld brand gesticht, twee keer al met desastreuze gevolgen © PJDG

Nog deze zomer tijdelijke invulling op Arsenaalsite. “Maar pas als brandweer en architect go geven”

Gent“Zowel de stad, de eigenaar als organisator Revive hebben nog steeds de intentie om de tijdelijke invulling op de Arsenaalsite deze zomer te laten starten.” Deze zomer dus, en niet meer in juni zoals gehoopt. En de brandweer en een architect zullen eerst (een deel van) de site veilig moeten verklaren eer er iets kan gebeuren.

 1. Gespecialiseerd team van Gentse brandweer heeft een wel erg opvallende manier van training: “Pingpongen helpt om aan ons pak te wennen”
  Gent

  Gespeciali­seerd team van Gentse brandweer heeft een wel erg opvallende manier van training: “Pingpongen helpt om aan ons pak te wennen”

  Het gespecialiseerd team Industrie & Gevaarlijke Stoffen (IGS) van Brandweerzone Centrum heeft van alle teams waarschijnlijk de meest opvallende trainingsmethoden. Maar hoe gek ze ook mogen klinken, het voetballen, pingpongen en bowlen heeft wel degelijk een functie. Het zorgt er namelijk voor dat de leden aan hun pak kunnen wennen. “Je bent volledig afgesloten van de buitenwereld. Velen krijgen dan ook een claustrofobisch gevoel”, zegt brandweerkapitein Koen Desmet.
 2. De besparingsplannen van de stad in cijfers: huiseigenaars zullen gemiddeld 100 euro per jaar extra betalen, stad bespaart 54 miljoen op eigen uitgaven
  PREMIUM
  Gent

  De besparings­plan­nen van de stad in cijfers: huiseige­naars zullen gemiddeld 100 euro per jaar extra betalen, stad bespaart 54 miljoen op eigen uitgaven

  De stad moet 81 miljoen besparen, en slaagt daarin zonder de Gentenaar zwaar te doen ‘bloeden’. Geen verhogingen van retributies, noch van personenbelastingen. Wat wel stijgt, is de grondbelasting. Elke gebouw- of grondbezitter zal bijna 20 procent meer grondtaks betalen, wat voor de stad een meerinkomst van bijna 30 miljoen betekent.