Volledig scherm
20160419 Gent - Belgium Gentenaar en bokser Ismail Abdoul © Joost De Bock

Nog acteurs gezocht voor film ‘Cool Abdoul’

Via het casting-agentschap Oi Mundo is vandaag een oproep gelanceerd om acteurs te vinden voor de film over bokser Ismail Abdoul. Voor de hoofdrol zal het niet zijn, maar er wordt specifiek gezocht naar jong talent uit ‘9000’, met Noord-Afrikaanse roots.

Heel specifiek wordt gezocht naar een man tussen 19 en 25 jaar met Marokkaanse roots, en naar een jongen tussen 13 en 16 jaar met Noord- of midden-Afrikaanse roots. Acteer-skills zijn uiteraard mooi meegenomen, maar er wordt niet specifiek naar ervaring gevraagd.

De acteurs worden gezocht voor de film ‘Cool Abdoul’ die volgend jaar zou moeten uitkomen. Die gaat over de woelige periode van Gentenaar Ismail Abdoul aan het begin van zijn carrière. Abdoul stootte toen door naar de top van de Belgische bokswereld, maar tegelijkertijd dreigden zijn problemen met het gerecht zijn ondergang te worden. In september 2000 werd Ismail door een interventieteam van de toenmalige rijkswacht op spectaculaire wijze klemgereden op de autosnelweg en opgepakt. Hij zou twee maanden in de cel zitten op verdenking van een overval op het Gentse Casino Royal Seven. Hij kreeg daarvoor de vrijspraak, maar bleef wel lang in het vizier van de speurders. ‘Cool Abdoul’ wordt de debuutfilm van regisseur Jonas Baeckeland.

Oorspronkelijk zou de film al in 2019 in de zalen komen, maar dat werd verschoven naar 2020, en dat zal dus ten vroegste eind dat jaar zijn, aangezien de opnames nog moeten starten. De hoofdacteurs liggen wel al vast. Nabil Mallat die eerder te zien was in de VTM-reeks Patser, zal Ismail Abdoul spelen. De vriendin van Cool Abdoul wordt dan weer gespeeld door Lynn Van Royen, bekende van onder meer Beau Séjour en Spitsbroers.

Wie interesse heeft en voldoet aan de profielen waarnaar nog gezocht wordt, kan mailen (zo snel mogelijk) met naam, telefoonnummer, recente foto’s en een introductievideo naar info@oimundo.be.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. ArcelorMittal bouwt in Gent nieuwe hoogoven van 195 miljoen euro: “Goed voor 25 jaar werkzekerheid”

  ArcelorMit­tal bouwt in Gent nieuwe hoogoven van 195 miljoen euro: “Goed voor 25 jaar werkzeker­heid”

  ArcelorMittal Gent is deze maand gestart met de voorbereidingen voor de bouw van een nieuwe hoogoven. Die vervangt de bestaande hoogoven B, is een pak duurzamer en moet de staalgigant mee helpen zijn klimaatdoelstelling - om tegen 2050 energieneutraal te zijn - te bereiken. De investering van 195 miljoen euro betekent zeer goed nieuws voor North Sea Ports. “Dit project betekent 25 jaar werkzekerheid.”
 2. Hollandse kostuums

  Hollandse kostuums

  Ik vraag me af wanneer er een standbeeld wordt opgericht ter ere van de Gentse Ondernemer. Die houdt moeilijk maar kranig het hoofd boven water, geplaagd door een tot in het absurde veranderende mobiliteit, een drastische afname van parkeerplaatsen voor potentiële klanten en aanslepende wegenwerken. Tel daar de moordende concurrentie van de e-commerce en de waanzinnig hoge Belgische belastingen bij en je weet dat je een expert in survival moet zijn om hier te ondernemen. Moedig verenigen onze lokale neringdoeners zich op de Facebookpagina Gentse Fierheid, richten ze ondernemersplatformen op en investeren ze dagelijks in tijd en goederen om het de Gentse en bezoekende shopper naar de zin te maken. Je zou denken dat de Stad zelf, die daardoor astronomisch hoge parkeergelden en gemeentetaksen van toeristen opstrijkt, dat alles toejuicht. Niet dus. Eerder deze week poseerde schepen van protocol Mieke Van Hecke fier naast haar in het nieuw gestoken stadhuispersoneel. Die mensen hadden net een nieuw kostuum gekregen, op maat gemaakt en duurzaam. Dat zou leuk nieuws geweest zijn, ware het niet dat de Stad de kostuums aangekocht heeft in Nederland. “Dat es in de mensche ulder totte spiekele” zou mijn oma zeggen. “Zijn er dan geen Gentse bedrijven die kostuums leveren”, hoor ik u vragen. “Ja, een hele hoop”, antwoord ik u. Schepen Van Hecke zei dat ze niet anders kon omdat er wijzigingen in het personeelsbestand waren. Het stadhuispersoneel behoort volgens mij tot het stadspersoneel en dus worden wijzigingen in dat personeelsbestand doorgevoerd door het stadsbestuur, waar schepen Van Hecke deel van uitmaakt. Die uitleg is er dus eentje om er vanaf te zijn. Mocht ik een winkel hebben in Gent en de schepen komt binnen, ik zou haar voor haar boodschappen naar Nederland sturen.
 3. Robots Malem worden geveild

  Robots Malem worden geveild

  De laatste weekends van de tentoonstelling Malem Robotica gaan in. De voorbije maanden hebben kunstenaars zo’n 200 robots gecreëerd en in de wijk tentoon gesteld. Om voor wat centen te zorgen voor de volgende editie gaan de robots op 28 september onder de veilinghamer. Wie zijn oog heeft laten vallen op zo’n robot, kan nu al een bod doen via info@msap.be. Bieden op de kleinste robots start vanaf 5 euro. De eigenlijke veiling vindt volgend weekend plaats aan het Heldenplein 22.