Radio Ruit in het Theresianenklooster.
Volledig scherm
Radio Ruit in het Theresianenklooster. © rv

Nog 2 dagen om kaap van 5.000 euro te ronden. Radio Ruit is springplank voor jong talent, maar heeft ook zelf centen nodig

GentHet onafhankelijk platform Radio Ruit, waar opkomend Gents talent een kans krijgt, heeft nog 2 dagen tijd om 285 euro op te halen via crowdfunding. Radio Ruit wil daarmee onafhankelijk worden, en een springplank zijn voor nieuwkomers in de creatieve wereld.

 1. Dief (17) “met kanariegele broek” op heterdaad betrapt op diefstal van gsm, maar hij blijft hardnekkig ontkennen
  Gent

  Dief (17) “met kanariege­le broek” op heterdaad betrapt op diefstal van gsm, maar hij blijft hardnekkig ontkennen

  Een jonge dief riskeert een celstraf van 12 maanden nadat hij op heterdaad werd betrapt op het stelen van een gsm uit een wagen. Dat deed hij samen met een kompaan. Een half uur later trof de politie het duo aan, na een persoonsbeschrijving van enkele getuigen. Ze hadden het over een man die een “kanariegele broek” droeg, wat het de politie makkelijk maakte. De beklaagde schreeuwt echter zijn onschuld uit, ondanks de bewijslast.
 2. Vittorio (29) werd neergestoken door Ierse voetbalfan in eigen café in Overpoort: “Ze gooiden zelfs met fietsen naar mijn zaak”
  PREMIUM
  Gent

  Vittorio (29) werd neergesto­ken door Ierse voetbalfan in eigen café in Overpoort: “Ze gooiden zelfs met fietsen naar mijn zaak”

  Het bezoek van de Ierse voetbalfans aan Gent is niet onopgemerkt voorbijgegaan. In de aanloop naar de wedstrijd tegen KAA Gent zetten zij de binnenstad op stelten door een feestje te bouwen in de Ierse pubs. Na het verlies sloeg de sfeer om bij sommigen, die naar de Overpoort trokken om er keet te schoppen. Caféuitbater Vittorio Bombello (29) moest het ontgelden. Hij werd afgevoerd met een steekwonde en kreeg negen hechtingen.