De toekomstige brug moet de Muidelaan over het Handelsdok met de Afrikalaan verbinden. Hierdoor zal de Gentse stadsring via de Afrikalaan naar de Dampoort lopen.
Volledig scherm
PREMIUM
De toekomstige brug moet de Muidelaan over het Handelsdok met de Afrikalaan verbinden. Hierdoor zal de Gentse stadsring via de Afrikalaan naar de Dampoort lopen. © AWV

Niks staat vlotte verbinding tussen R4 en Dampoort nog in de weg: zeepbedrijf staakt procedure tegen Verapazburg

GentHet zeepbedrijf Christeyns in de Afrikalaan heeft de beroepsprocedure tegen de bouw van Verapazbrug stopgezet. Dat laat Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters weten. “Het verkeer krijgt zo eindelijk een vlotte verbinding met de R4 en de Dampoort”, klinkt het. 

 1. Pallas of Volxus, maar Gentse fuiforganisator Olivier Tjon (53) heeft nog een derde optie: “Waarom kunnen we er niet voor kiezen om de naam ‘Vooruit’ te behouden?”
  PREMIUM
  Gent

  Pallas of Volxus, maar Gentse fuiforgani­sa­tor Olivier Tjon (53) heeft nog een derde optie: “Waarom kunnen we er niet voor kiezen om de naam ‘Vooruit’ te behouden?”

  Pallas of Volxus? Eén van die twee namen zal binnenkort op de gevel van kunstencentrum Vooruit prijken. Nog tot woensdag 10 uur kan iedereen online zijn stem uitbrengen, maar dat zal Olivier Tjon (53) niet doen. “Bijna een kwarteeuw organiseerde ik fuiven in de Vooruit. De naam roept te veel mooie herinneringen op.”
 1. Zeeuwse scholieren blij met buitenles: 'Leuker dan binnen'
  Play

  Zeeuwse scholieren blij met buitenles: 'Leuker dan binnen'

 2. Woningbrand in Kapelle kost bewoner het leven
  Play

  Woning­brand in Kapelle kost bewoner het leven