Nikita Everaert onder de arm van haar papa, samen met haar mama, broer en zusjes. "Ze was een echte puber. Een grote mond, en discussiëren hè. Maar een klein hartje."
Volledig scherm
PREMIUM
Nikita Everaert onder de arm van haar papa, samen met haar mama, broer en zusjes. "Ze was een echte puber. Een grote mond, en discussiëren hè. Maar een klein hartje." © Familiearchief

"Nikita krijgen we niet terug. Maar haar broer en zussen moeten óók nog verkeer in"

Maandag vertrok Nikita (16) zoals elke dag per fiets naar school. Twee uur later kregen haar ouders te horen dat hun dochter door een vrachtwagen was gegrepen. "Opeens kan er 20 miljoen extra vrijgemaakt worden voor verkeersveiligheid. Maar ondertussen zijn wij onze dochter kwijt."

  1. Grote ongerustheid bij vakbonden over ‘besparingen van 78 miljoen euro’. “Er zijn afspraken tot einde deze legislatuur”
    Gent

    Grote ongerust­heid bij vakbonden over ‘besparin­gen van 78 miljoen euro’. “Er zijn afspraken tot einde deze legisla­tuur”

    De noodlijdende begroting van de stad zorgt voor hoogspanning bij de vakbonden. Dat er moet bespaard worden - en veel - is geen geheim meer. Het zou nu al gaan om 78 miljoen euro. En dat er zal gesneden worden bij het personeel, staat ook vast. “Maar er is een protocol tot eind 2024 waarin staat dat de maximale werkgelegenheid behouden zal blijven”, klinkt het strijdvaardig.