De buitenzone van de Glasfabriek is 's avonds feestelijk verlicht.
Volledig scherm
De buitenzone van de Glasfabriek is 's avonds feestelijk verlicht. © Arne De Corte

Nieuwe zomerbar en nightlife hotspot: de Glasfabriek aan de Koopvaardijlaan

Verscholen tussen de bomen tegenover de betoncentrale van Dok Noord ligt een spiksplinternieuwe zomerbar en potentiële hotspot in Gent: de Glasfabriek. De zomerbar heeft een tijdelijke pop-up vergunning, maar organisator Lucky Lemon wil van deze locatie een ‘merk’ voor het Gentse nachtleven maken.

 1. Speeddating voor vrijwilligers in het UFO: “Gewoon luisteren en de eenzaamheid tegen gaan, dat is al veel”
  GENT

  Speedda­ting voor vrijwilli­gers in het UFO: “Gewoon luisteren en de eenzaam­heid tegen gaan, dat is al veel”

  Geen studenten in het UFO op zaterdag, maar een zestigtal organisaties die op zoek zijn naar helpende handen. 16 procent van de Gentenaars is al vrijwilliger en veel anderen zoeken nog naar de perfecte match. Die konden ze op zaterdag zoeken in het UFO, op de vrijwilligersbeurs. “Ooit werkte ik op de palliatieve afdeling, nu wil ik buddy worden voor dementerenden”.
 2. Politici trappen potje voetbal tegen Gantoise Plantrekkers in de Ghelamco Arena : “Daklozen zijn ook mensen, vertrek vanuit hun sterktes”
  GENT

  Politici trappen potje voetbal tegen Gantoise Plantrek­kers in de Ghelamco Arena : “Daklozen zijn ook mensen, vertrek vanuit hun sterktes”

  De burgemeester in het uittruitje van KAA Gent, de OCMW-voorzitter als scheidsrechter en de schepen van Wonen aan de aftrap: het voetbalteam ‘Gantoise Plantrekkers’ had op vrijdag een wel erg aparte tegenstander. Het team bestaat uit mensen met een ‘zware rugzak’, zijn vaak dakloos of met een verslavingsproblematiek. Dat thema stond net vandaag hoog op de agenda.