Jentel van Rijn van zomerbar Jardìn.
Volledig scherm
Jentel van Rijn van zomerbar Jardìn. © Jill Dhondt

Nieuwe zomerbar aan Watersportbaan: “Gratis personal training op zaterdag, veel Aperol en lekkere tapas zoals patatas bravas”

GentVlak aan de Watersportbaan gaat er vrijdag een nieuwe zomerbar open: Jardìn. Gevestigd op de terreinen van hockeyclub Gantoise. Sportieve bezoekers kunnen er padellen, gratis personal training volgen en petanquen. Wie liever languit in een zetel ploft, kan een lekkere Aperol en tapas bestellen.

  1. Onduidelijkheid, frustratie en remmen voor vrachtwagens: eerste ‘vierkant groen’ op zwart kruispunt verloopt maar stroef
    Gent

    Onduide­lijk­heid, frustratie en remmen voor vrachtwa­gens: eerste ‘vierkant groen’ op zwart kruispunt verloopt maar stroef

    Na Antwerpen en Aartselaar, heeft ook Gent een ‘vierkant groen’, een kruispunt waar alle fietsers en voetgangers tegelijk groen krijgen. Sint-Amandsberg kreeg de primeur: het kruispunt van de Grondwetlaan met de Sint-Bernadettestraat was al langer een hel voor zwakke weggebruikers, maar de nieuwe regeling is niet veel beter. “Het is iets nieuws en dat is altijd wennen”, klinkt het.