Günid van Dapast in de Donkersteeg.
Volledig scherm
Günid van Dapast in de Donkersteeg. © Jill Dhondt

Nieuwe winkel in Donkersteeg met T-shirts van Nirvana, The Beatles, Jurassic Park en andere populaire bands en films

GentIn Brugge bestaat ‘Dapast’ al 26 jaar, maar nu is er ook een winkel in Gent geopend. Net zoals in de Westhoek kan je hier allerlei T-shirts van populaire bands, films en strips kopen. Denk Nirvana, Queen, Jurassic Park, Marvel en meer.

 1. UZ moet nu wel zorg uitstellen: “Enorme flexibiliteit volstaat niet meer”
  Gent

  UZ moet nu wel zorg uitstellen: “Enorme flexibili­teit volstaat niet meer”

  Het Gentse UZ verzorgt momenteel 72 coronapatiënten, en kan dat niet langer combineren met alle ‘reguliere’ zorg. De druk neemt toe, ook omdat er zoveel personeelsuitval is. Daarom gaan alle diensten de komende 4 weken de niet-dringende ingrepen uitstellen. “Dringende ingrepen, ingrepen bij kankerpatiënten en ingrepen die geen vier weken uitgesteld kunnen worden, krijgen voorrang en gaan door.”
 2. In gesprek met Peter Van Praet (33), de man achter Bavet: “Ik eet nog steeds graag spaghetti, maar het is niet mijn lievelingsgerecht”
  PREMIUM
  Gent

  In gesprek met Peter Van Praet (33), de man achter Bavet: “Ik eet nog steeds graag spaghetti, maar het is niet mijn lievelings­ge­recht”

  Peter Van Praet, amper 33, bouwde in zes jaar tijd zijn eigen imperium uit. Zes jaar geleden opende hij de eerste vestiging van spaghetti-restaurant Bavet in Gent. Nu heeft hij 15 vestigingen onder zijn vleugels, over een maand zelfs 17. Hoe is hij op het idee gekomen zes jaar geleden en is hij spaghetti intussen niet beu gegeten? We vroegen het hem zelf.