CEO Michael Corten op de site van de nieuwe Gentse warmtecentrale.
Volledig scherm
CEO Michael Corten op de site van de nieuwe Gentse warmtecentrale. © STYN.be

Nieuwe warmtecentrale Bio Energy Base opent in Gentse haven: “Vroeger kolenterminal, nu groene energie”

GentIn de Gentse haven heeft energiebedrijf Belgian Eco Energy (BEE) een nieuwe warmtecentrale geopend op de site van een voormalige kolenterminal. De hub zet houtafval om in stoom, warmte en stroom die het aflevert aan lokale bedrijven. Door de aanwezigheid van de nieuwe warmtecentrale plannen andere bedrijven investeringen in de Gentse haven.

 1. RESTOTIP. Lunchen bij Bruun, dat is uitgebreid genieten op sterrenniveau
  PREMIUM
  Gent/Destelbergen

  RESTOTIP. Lunchen bij Bruun, dat is uitgebreid genieten op sterrenni­veau

  Ruben en Pieter De Maesschalck openden in november van vorig jaar hun restaurant Bruun langs de Dendermondsesteenweg in Destelbergen. We zijn nu meer dan acht maanden verder en kunnen stellen dat de geoliede machine van de broers flink haar vruchten afwerpt. Meer nog, volgens nagenoeg elke kenner is het slechts een kwestie van tijd vooraleer het restaurant haar eerste Michelinster binnenrijft. In België wel te verstaan, want in Frankrijk lukte het de broers al eens. Wij gingen met hoge verwachtingen lunchen, maar zelfs die werden overtroffen.
 2. Jonge dief (20) steelt kassa van burgerrestaurant Uncle Babe’s om cocaïne te kunnen kopen: “Hij kon zijn lach niet inhouden in de rechtbank”
  Gent

  Jonge dief (20) steelt kassa van burgerres­tau­rant Uncle Babe’s om cocaïne te kunnen kopen: “Hij kon zijn lach niet inhouden in de rechtbank”

  Een 20-jarige Gentse jongeman riskeert een celstraf van één jaar voor een reeks diefstallen. Hij stal onder meer de kassa van burgerrestaurant Uncle Babe’s aan ‘t Sluizeken, maar kon al snel worden geïdentificeerd. De jonge dief werd nu voor de rechter gedaagd, maar indruk maakte dat niet echt. Zijn zaak werd zelfs een week uitgesteld omdat hij zijn lach niet kon inhouden in de rechtszaal.