Schepen Sami Souguir, onderzoekers Tina De Gendt en Nicolas Marichal.
Volledig scherm
Schepen Sami Souguir, onderzoekers Tina De Gendt en Nicolas Marichal. © Jill Dhondt

Nieuwe wandelkaart duidt bijzondere plekken aan in Rabot: van een moskee in een elektriciteitscentrale tot een boeddhistische tempel

GentWeet je niet wat doen dit weekend? Ga dan om de nieuwe wandelkaart van de Rabotwijk, en volg de aangeduide route. Langs de moskee die vroeger een elektriciteitscentrale was, of de boeddhistische tempel waar zelfs de wijkbewoners geen weet van hadden. Interessant voor bezoekers van buitenaf, maar evengoed voor buurtbewoners.

  1. “We zijn het levende bewijs dat rondtrekken met een busje ook kan als je een gezin met vier kinderen hebt. Het is niet alleen voor jonge, kinderloze mensen weggelegd”
    PREMIUM
    Gent

    “We zijn het levende bewijs dat rondtrek­ken met een busje ook kan als je een gezin met vier kinderen hebt. Het is niet alleen voor jonge, kinderloze mensen weggelegd”

    Rondtrekken in een busje met vier kleine kinderen – sommige ouders storten al ineen bij het gedacht alleen, maar voor Gentenaars Lies en Stefaan uit Gent is het de hemel op aarde. Het koppel trekt weken aan een stuk rond met hun camper, waar net genoeg plaats is voor hen en hun vier koters. “Het is soms wat chaotisch, maar ik zou het iedereen aanraden.”