Jolien en Tomas van SMØRBRØD.
Volledig scherm
Jolien en Tomas van SMØRBRØD. © Jill Dhondt

Nieuwe thuisbakkerij geopend in centrum Gent: zuurdesembrood, stokbroden en koekjes op bestelling

GentHet centrum van Gent heeft er een nieuwe ambachtelijke bakkerij bij: SMØRBRØD. Geen gewone bakkerij waar je gewoon kan binnenwandelen voor wat taartjes en een bruin boerenbrood, bakker Tomas werkt enkel op bestelling.

 1. Terugblik op het coronajaar, wanneer zorgen nét iets belangrijker is: “Onze leerlingen hebben autismespectrumstoornis, en dan viel alle structuur weg”
  PREMIUM
  GENT/OOSTAKKER

  Terugblik op het coronajaar, wanneer zorgen nét iets belangrij­ker is: “Onze leerlingen hebben autismes­pec­trum­stoor­nis, en dan viel alle structuur weg”

  Lockdown, Paaspauze, verlengde herfstvakantie: afstandsonderwijs was voor niemand een cadeau, maar voor sommige kinderen was het nog net wat moeilijker. Wij laten de scholen aan het woord. Marijke (59) en Véronique zetten zorg elke dag eerst, als directeur in een school voor kinderen met autismespectrumstoornis, en als zorgleerkracht in het middelbaar.
 2. Man (47) krijgt 6 jaar cel nadat hij gezicht slachtoffer openhaalt met mes: “Millimeters verschil en het was fataal afgelopen”
  PREMIUM
  Gent

  Man (47) krijgt 6 jaar cel nadat hij gezicht slachtof­fer openhaalt met mes: “Millime­ters verschil en het was fataal afgelopen”

  Een 47-jarige is veroordeeld tot een celstraf van zes jaar voor een brutale moordpoging afgelopen zomer. Hij belde in het holst van de nacht aan bij een kennis en takelde hem toe met een scherp voorwerp. Het slachtoffer bleef achter met een snijwonde van 20 centimeter, van oor tot mondhoek. “U had geen andere intentie dan het doden van uw slachtoffer”, aldus de rechtbank.
 3. Tot 30 maanden cel met uitstel voor duo dat gestolen wagens vanuit Frankrijk naar België verscheepte: “Wist niet dat de wagens gestolen waren”
  Gent

  Tot 30 maanden cel met uitstel voor duo dat gestolen wagens vanuit Frankrijk naar België verscheep­te: “Wist niet dat de wagens gestolen waren”

  Twee mannen zijn veroordeeld tot celstraffen van respectievelijk 30 maanden, waarvan de helft met uitstel, en 18 maanden, volledig met uitstel, wegens heling van heel wat wagens. Het tweetal bracht de gestolen wagens over vanuit Frankrijk naar ons land. Ze gebruikten hiervoor containers, maar in sommige gevallen reden ze zelf om en weer. Zelf gaven ze aan niet geweten te hebben dat de wagens gestolen waren, maar dat verhaaltje ging niet op.