Sluikstortcamera in de Dendermondsesteenweg.
Volledig scherm
Sluikstortcamera in de Dendermondsesteenweg. © Jill Dhondt

Nieuwe sluikstortcamera aan de Dampoort: “Het verhoogt de pakkans, maar is geen wondermiddel”

Wie regelmatig in de Dendermondsesteenweg passeert, is ongetwijfeld bekend met het aanhoudende zwerfvuil. Het probleem is er zodanig hardnekkig dat er een Instagrampagina voor opgericht werd. De Stad plaatst daarom een nieuwe sluikstortcamera in de straat, en drijft daarmee de strijd tegen sluikstorten verder op.

 1. Ziekenhuizen zien onrustwekkende stijging van aantal patiënten, testcentrum Palfijn test enkel nog mensen met symptomen
  Gent

  Ziekenhui­zen zien onrustwek­ken­de stijging van aantal patiënten, testcen­trum Palfijn test enkel nog mensen met symptomen

  De coronacijfers in Gent blijven stijgen, en dat zien ze nu ook in de ziekenhuizen. Zowel AZ Maria Middelares als AZ Sint-Lucas melden een zorgwekkende stijging, in het UZ Gent blijft het voorlopig druk maar status quo. Het testcentrum van AZ Jan Palfijn test voortaan enkel nog mensen met symptomen, en dus niet meer mensen die in aanraking zijn geweest met een besmet persoon maar zelf geen klachten hebben.
 2. Een ochtend op pad in meisjesinternaat Sint-Barbara: “We zijn hier niet in de klas, hier gelden andere regels”
  PREMIUM
  Gent

  Een ochtend op pad in meisjesin­ter­naat Sint-Barbara: “We zijn hier niet in de klas, hier gelden andere regels”

  In de Savaanstraat in Gent zitten sinds begin dit jaar niet enkel jongens op internaat. Het Sint-Barbaracollege, decennialang een mannenbastion, opende vorig jaar een afdeling voor meisjes. Zij verbleven toen nog in de De Oude Abdij van Drongen, maar nu de kamers in de Savaanstraat klaar zijn, mochten we een ochtend meelopen. “Zo opgewekt zijn anders nooit. Ze wisten dat HLN kwam, typisch.”