GENT : stakingspiket bij fnac veldstraat.
Volledig scherm
GENT : stakingspiket bij fnac veldstraat. © Vollaert

Nieuwe invulling op til? Oud FNAC-gebouw verandert van eigenaar

GENTDe Veldstraat vernieuwt: het gebouw waar vroeger boekhandel Fnac in huisde, heeft een nieuwe eigenaar met een frisse visie op wat er met het pand moet gebeuren. Er worden nieuwe huurders gezocht. 

 1. ArcelorMittal mikt op koolstofvrije staalproductie met inhuldiging Steelanol-project: “Primeur voor Europese staalindustrie”
  Gent

  ArcelorMit­tal mikt op koolstof­vrije staalpro­duc­tie met inhuldi­ging Steelanol-pro­ject: “Primeur voor Europese staalindu­strie”

  In de haven van Gent heeft staalreus ArcelorMittal het startschot gegeven voor de vergroening van zijn staalproductie met het Steelanol-project. Als één van de grootste vervuilende fabrieken van Europa wil de staalreus zijn koolstofuitstoot drastisch terugdringen. De voorstelling van het project werd onderbroken door een klimaatactivist.
 2. Opletten! Spekglad op Gentse wegen, massa’s vallende fietsers, 100 meldingen en tiental mensen op spoeddienst UZ Gent: “En toch is er gestrooid”
  Gent

  Opletten! Spekglad op Gentse wegen, massa’s vallende fietsers, 100 meldingen en tiental mensen op spoed­dienst UZ Gent: “En toch is er gestrooid”

  Het is deze ochtend levensgevaarlijk op de Gentse wegen. Het is overal spekglad, na de eerste winterprik. Van overal komen meldingen van gevallen voetgangers en fietsers, op de B401 alleen al gebeurden vijf ongevallen. Het tramverkeer was even verstoord maar verloopt intussen weer normaal. Voor fietsers en voetgangers blijft het opletten. “We zien absoluut de gevolgen van de gladde wegen op onze spoeddienst", klinkt het bij het UZGent.