Nieuw restaurant in hartje Gent waar je sushi zelf kan samenstellen: “Voor een paar euro heb je al een lekkere sushirol”
GentEen grote fan van sushi maar niet van komkommer, rauwe vis of wortelen? Dan is het nieuwe restaurant Yokoso in de Voldersstraat jouw nieuwe lievelingsadres. Je kan er volledig zelf kiezen wat er in je sushi komt te zitten, en een robot doet de rest.
Vers, snel en gepersonaliseerd. Zo kan je Yokoso – Japans voor ‘welkom’ – het beste samenvatten. In het nieuwe restaurant kan je jouw sushi volledig zelf samenstellen. “Ik eet heel graag sushi, maar ik lust geen komkommer en avocado”, zegt eigenaar Caroline Delbecque. “Ik vond het altijd lastig om te vragen op restaurant om dat weg te laten, ik had het gevoel dat ik moeilijk aan het doen was. Zo kwamen we op het idee om een restaurant te openen waar je jouw sushi zelf kan samenstellen.” “Vandaar onze slagzin: we nemen geen bestellingen aan, maar uitvindingen”, vult mede-eigenaar Nehme Darwiche aan. Hoeveel je uitvinding uiteindelijk kost, hangt af van de vorm en de vulling.
De basisprijs is 6 euro voor een rol. Heel betaalbaar dus, en dat is heel bewust. “Je hoeft jouw portefeuille niet langer te breken als je zin hebt in sushi”, zegt Nehme. “Voor een paar euro heb je al een lekkere sushirol. Dat betekent dat als je wil, je vanaf nu elke dag sushi kan eten. Net zoals een broodje of een pasta.” Caroline en Nehme willen betaalbare sushi aanbieden, en toch niet inboeten als het gaat om kwaliteit. De robot, die ervoor zorgt dat elke rol precies evenveel rijst bevat, komt net zoals de wasabi, rijst, mayonaise, sojasauzen rechtstreeks vanuit Japan. Groenten halen Caroline en Nehme uit de buurt en de vis komt van de Belgische kust.
Mooi ingericht
Bij Yokoso kan je zowel afhalen of ter plekke eten. Neem je sushi mee voor elders, dan krijg je jouw bestelling in een kartonnen doosje dat Caroline en Nehme zelf ontwierpen. Ze waren erop gebrand een plastic-vrije verpakking te hebben maar vonden dat nergens anders, dus hebben ze er zelf een laten maken. Eet je ter plekke, dan kan je ofwel vooraan aan het raam plaatsnemen, aan een lage tafel, aan de toog of aan de gewone tafels. Al het servies komt van Claymates, het pottenbakatelier dat Caroline en Nehme vorig jaar openden. Het koppel runt ook al een paar jaar restaurant Beiruti verderop in Voldersstraat en opende onlangs een tweede vestiging in Brussel. Het duo beheert ook vijf hotels en opent binnenkort nog een Libanees restaurant en een tweede sushi-restaurant in Mechelen. Caroline en Nehme omschrijven als bezige bijen is een understatement, met andere woorden. Ze weten wat ondernemen is en wat werkt. Dat merk je.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
GENT
Internationaal gerenommeerde kunstenaar Frank Liefooghe gehuldigd voor 80ste verjaardag: van de Berlijnse Muur tot het langste schilderij ter wereld
Tachtig kaarsjes mag de ingeweken Ieperling Frank Liefooghe uitblazen, en dat werd gevierd op het stadhuis. De artiest, gekend voor uitbundige werken die hij van in Amsterdam tot Jeruzalem en Togo creëerde. Van de voormalige Franse president Mitterand tot huidig schepen van Cultuur Sami Souguir: iedereen is vol lof over Liefooghe. Hij kreeg voor zijn oeuvre en verjaardag een ‘draakje’ uit handen van de schepen én een receptie. -
PREMIUMKoken & Eten
Zo houd je je messen het handigst scherp (met bonustip voor je kartelmes)
Met twee, hooguit drie goede koksmessen kun je een heel kokend leven voort. Maar dan moet je ze wel goed verzorgen. Hoe doe je dat? -
Getest: dit is de beste wasdroogcombinatie
Wat is de beste wasdroogcombinatie? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
Gent
Omwonenden FNO-site mogen geen groenten en eieren meer uit eigen tuin eten nu verhoogde PFAS-waarden gemeten zijn
Op de oude FNO-site, naast de brandweerkazerne in de Roggestraat 70, zijn verhoogde PFAS-waarden vastgesteld. Binnen een straal van 100 meter wordt aangeraden om geen groenten of dierlijke producten uit eigen tuin te eten. Tot op 500 meter wordt geadviseerd om geen grondwater te gebruiken. -
Gent
Meer dan 100 jaar oude pelsenwinkel gesloten na overlijden eigenaar: “Rudy was een meester in zijn vak”
Er staan meerdere panden te koop in de Donkersteeg, maar eentje schiet er toch wel bovenuit. De pelsenwinkel van Rudy Van Acker bestond meer dan honderd jaar, maar het vroegtijdig overlijden van de eigenaar, betekende ook het einde van de winkel.
-
Mijn bevalling
Doete is verloskundige en heeft een ‘droombevalling’: ‘Ik voelde dat ik al op 9 centimeter zat’
Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Verloskundige Doete Reitsma (33) wist zeker dat ze in het ziekenhuis wilde bevallen, tot ze zwanger werd. -
-
-
Gent
Opkomende vrouwelijke hiphop-artiesten strijden om voorprogramma van Miss Angel tijdens freestage van Hip Hop Hooray
Op vrijdag 3 februari zullen twintig opkomende vrouwelijke hiphop-artiesten het beste van zichzelf geven op het freestage van Hip Hop Hooray. De winnares krijgt de kans een volwaardige, professionele show te brengen in het voorprogramma van Miss Angel. Maar er zijn ook plaatsjes te verdienen om op te treden op de Gentse Feesten. En dat in de Week van de Belgische Muziek. -
GENT
Kruim van de Gentse muzikanten jamt samen op eerste ‘Feest van de Gentse Muziekscène’
Al wie iets betekent of wil betekenen op de Gentse grote en kleine podia, in dancings en café’s, zat op maandagavond samen in de Handelsbeurs voor het eerste ‘Feest van de Gentse Muziekscène’. De organisatoren willen vooral de soms nogal gesloten bubbels stukprikken. Binnenkort een hip-hopavondje in de Missy Sippy? Niet direct, maar er stond wel meteen een gigantische jam op het programma.