Nicolas Verbrugge van Velvet.
Volledig scherm
Nicolas Verbrugge van Velvet. © Jill Dhondt

Nieuw restaurant en cocktailbar geopend aan Zuid: “Binnenkort organiseren we ook live-concerten”

GentEr is een nieuwe reden om richting de Zuid af te zakken. Waar visrestaurant Taxi’s was, is een nieuw restaurant met aparte bar geopend. Zodra je Velvet binnenwandelt, heb je het gevoel dat je in de jaren 20 bent beland. Op het menu staan heerlijke – en toch betaalbare - gerechten om te delen of uitgebreid te dineren.

 1. Woonunits voor nooddorp Oekraïners op terrein Eikstraat in Oostakker worden nadien studentenkoten
  Gent / Oostakker

  Woonunits voor nooddorp Oekraïners op terrein Eikstraat in Oostakker worden nadien studenten­ko­ten

  Er komt eindelijk schot in de zaak ‘nooddorp voor Oekraïners’. De stad wees al langer een terrein in de Eikstraat aan, maar de regering heeft nu ook beslist hoe dat zal worden ingericht. De grond- en nutswerken zullen eindelijk starten. Daarna zal de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen er 200 ‘containerwoningen’ voorzien, die later studentenwoningen worden.
 2. KI Gent behandelt dinsdag beroep tegen verwijzing en buitenvervolgingstelling in zaak rond Schild & Vrienden
  Gent

  KI Gent behandelt dinsdag beroep tegen verwijzing en buitenver­vol­ging­stel­ling in zaak rond Schild & Vrienden

  In de zaak rond Schild & Vrienden behandelt de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) dinsdagnamiddag het beroep tegen de doorverwijzing van een verdachte en tegen de buitenvervolgingstelling van oprichter Dries Van Langenhove voor negationisme. De raadkamer had Van Langenhove en zes andere medeverdachten in juli verwezen naar de correctionele rechtbank en vijf andere verdachten de opschorting gegeven, zodat ze niet voor de rechtbank moeten verschijnen.