In de zaak rond de Optima Bank, waarbij voor Jeroen Piqueur en dertien andere verdachten de verwijzing gevraagd wordt naar de correctionele rechtbank, wil zijn advocaat Hans Rieder het onderzoek nietig laten verklaren, nadat hij eerder succesvol de onderzoeksrechter wraakte.
Volledig scherm
In de zaak rond de Optima Bank, waarbij voor Jeroen Piqueur en dertien andere verdachten de verwijzing gevraagd wordt naar de correctionele rechtbank, wil zijn advocaat Hans Rieder het onderzoek nietig laten verklaren, nadat hij eerder succesvol de onderzoeksrechter wraakte. © Wannes Nimmegeers

Nieuw hoofdstuk in Optima-saga: advocaat van Jeroen Piqueur wil onderzoek nietig laten verklaren na wraking onderzoeksrechter

GentIn de zaak rond de Optima Bank, waarbij voor Jeroen Piqueur en dertien andere verdachten de verwijzing gevraagd wordt naar de correctionele rechtbank, wil zijn advocaat Hans Rieder het onderzoek nietig laten verklaren, nadat hij eerder succesvol de onderzoeksrechter wraakte. De Gentse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) moet nu de regelmatigheid van het onderzoek nagaan, waardoor de zaak opnieuw vertraging oploopt.

  1. Europese primeur met genetische consultaties bij huisdieren: “Mijn Siberische husky Qoriak (6) heeft epilepsie, maar zijn zusje misschien niet”

    Europese primeur met genetische consulta­ties bij huisdieren: “Mijn Siberische husky Qoriak (6) heeft epilepsie, maar zijn zusje misschien niet”

    Unicum op de afdeling dierengeneeskunde in Merelbeke: hond Qoriak, zijn nestgenootjes, en baasje Jean, Claude Bams kunnen er terecht bij professor Broeckx. Qoriak heeft een vorm van epilepsie, zijn zusje niet. Blijft de vraag of zij het gen draagt en kan doorgeven. De UGent is de enige Europese dierenkliniek waar dat onderzocht kan worden. Wij nemen een kijkje.
    Gent