Volledig scherm
Het dienstencentrum zal één centraal punt hebben met drie grote delen. © evr-Architecten

Nieuw dienstencentrum van Oostakker: een open gebouw met houtskelet en glas

Oostakkerdorp krijgt in de nabije toekomst een grondige facelift. Het Gentse bureau evr-Architecten ontwierp een nieuw dienstencentrum, een modern gebouw met veel glas en een houtskelet. Een open publieke ruimte met veel lichtinval.

Het nieuwe dienstencentrum zal werken met een centraal punt, waaruit je tal van diensten zal kunnen bereiken: het politiekantoor, het loket burgerzaken, de ontmoetingsruimtes van het OCMW, de bibliotheek, een cafetaria, de danszaal, het computerlokaal en de personeelsruimtes. “Op die manier blijft het overzichtelijk. Alles zal rond deze centrale zone worden onderbracht in drie grote delen. Elk deel krijgt zijn specifieke troeven en sfeer”, aldus evr-Architecten.

Volledig scherm
Het gebouw zal veel lichtinval hebben. © evr-Architecten

“Het zal een belangrijke rol spelen binnen de heraanleg van de publieke ruimte van Oostakker Dorp”, klinkt het. Het gebouw op de hoek zal het dorpszicht grondig veranderen, zoveel is duidelijk. “Het neogotische gemeentehuis van Oostakker wordt gerestaureerd en maximaal gerespecteerd. De overige ‘aanbouwsels’ worden volledig weggenomen en vervangen door een nieuw gebouw. Het wordt een schakel tussen het Sint-Laurentiuspark en het groene Dorpsplein. De twee gevels zullen evenwaardig zijn.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. De plantentuin heeft opnieuw een bloeiende lijkenbloem

    De planten­tuin heeft opnieuw een bloeiende lijken­bloem

    In de plantentuin van de Ugent is vandaag de reuzenaronskelk gestart met bloeien. Dat is een wat ongewoon fenomeen. De bloem krijgt op enkele weken tijd een enorm uitsteeksel om dan hooguit twee dagen te bloeien. De eerste avond bloeien de vrouwelijke bloemetjes, de tweede avond de mannelijke. Met zijn geur van rottend vlees trekt hij aasvliegen aan voor de bestuiving. Wie de bloem wil zien - en vooral ruiken - rept zich dus maar beter de komende dagen naar de plantentuin. De plant valt te bewonderen tijdens de normale openingsuren van de tuin (9 u – 16.30u) aan de Ledeganck.
  2. “Deze trieste cijfers bewijzen dat controles op snelheid nodig blijven”: 1 op 4 gecontroleerde voertuigen reed gisteren te te snel

    “Deze trieste cijfers bewijzen dat controles op snelheid nodig blijven”: 1 op 4 gecontro­leer­de voertuigen reed gisteren te te snel

    Bijna één op de vier voertuigen die gisteren de lens passeerde bij een snelheidscontrole in Drongen, reed te snel. De Gentse politie controleerde zondag iets meer dan 1.200 wagens. Drie snelheidsduivels maakte het zo bont, dat ze plaatse hun rijbewijs mochten afgeven voor vijftien dagen. “Deze trieste cijfers bewijzen dat controles op snelheid nodig blijven.”