Volledig scherm
Het dienstencentrum zal één centraal punt hebben met drie grote delen. © evr-Architecten

Nieuw dienstencentrum van Oostakker: een open gebouw met houtskelet en glas

Oostakkerdorp krijgt in de nabije toekomst een grondige facelift. Het Gentse bureau evr-Architecten ontwierp een nieuw dienstencentrum, een modern gebouw met veel glas en een houtskelet. Een open publieke ruimte met veel lichtinval.

Het nieuwe dienstencentrum zal werken met een centraal punt, waaruit je tal van diensten zal kunnen bereiken: het politiekantoor, het loket burgerzaken, de ontmoetingsruimtes van het OCMW, de bibliotheek, een cafetaria, de danszaal, het computerlokaal en de personeelsruimtes. “Op die manier blijft het overzichtelijk. Alles zal rond deze centrale zone worden onderbracht in drie grote delen. Elk deel krijgt zijn specifieke troeven en sfeer”, aldus evr-Architecten.

Volledig scherm
Het gebouw zal veel lichtinval hebben. © evr-Architecten

“Het zal een belangrijke rol spelen binnen de heraanleg van de publieke ruimte van Oostakker Dorp”, klinkt het. Het gebouw op de hoek zal het dorpszicht grondig veranderen, zoveel is duidelijk. “Het neogotische gemeentehuis van Oostakker wordt gerestaureerd en maximaal gerespecteerd. De overige ‘aanbouwsels’ worden volledig weggenomen en vervangen door een nieuw gebouw. Het wordt een schakel tussen het Sint-Laurentiuspark en het groene Dorpsplein. De twee gevels zullen evenwaardig zijn.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Dries Van Langenhove zakt af naar de Gentse Overpoort nadat debat op UGent niet mag doorgaan

    Dries Van Langenhove zakt af naar de Gentse Overpoort nadat debat op UGent niet mag doorgaan

    Dries Van Langenhove is maandagavond afgezakt naar de Overpoortstraat in Gent op uitnodiging van de conservatieve studentenvereniging KVHV. De club hekelt dat een debat of lezing met Van Langenhove niet kon plaatsvinden in de auditoria van de UGent. Rector Rik Van de Walle achtte het risico op ernstige verstoring van de orde daarvoor te hoog. “Wij willen aan de Gentse student een platform bieden zodat ze op informele wijzen met Dries het gesprek kunnen aangaan, aangezien andere fora ons die kans niet bieden”, klinkt het bij KVHV.