Nieuw: de Foodies Arena, de gezondste co-werkplek van Gent
Aan de Eedverbondkaai 242 is deze week de Foodies Arena geopend. Het is een impressionant gebouw waar drie jonge ondernemers een opmerkelijke co-werkplek geopend hebben. “Co-werkplekken heb je overal, maar er was er nog geen enkele waar de focus op gezondheid en gezonde voeding lag”, klinkt het. Behalve een looppiste door het gebouw zijn er ook 5 keuken-units en een showkitchen.
Ze zien er piepjong uit maar hebben best al wat ervaring achter de kiezen. Rebecca Hucks (28) komt uit de HR-sector, Angelo Verroeye heeft een eigen bedrijf en is gespecialiseerd in markteting, en voedingsdeskundige Gilles Distersyn (31) komt uit de keuken van Nest, aan de Zuid. Samen hebben ze nu de co-workspace ‘Foodies Arena’ geopend.
In het gebouw aan de Eedverbondkaai zat vroeger het RIZIV, en van aan de straatkant kan je nooit vermoeden hoe groot het pand werkelijk is. “950 vierkante meter ongeveer”, zegt Angelo. “En het was opgedeeld in allerlei kleine hokjes. Hier is stevig verbouwd om te komen tot wat er nu is.” De drie wisten oorspronkelijk niet waar ze heen wilden met hun co-work en co-creatie-space. “Na een brainstorm met de stad en een focusgroep met allerlei ondernemers bleek dat er heel wat co-werkplekken bestaan, maar dat er geen enkele is die zich richt op een gezonde levensstijl en gezonde voeding. Dat vindt je hier nu wel.”
Vorig jaar waren er in Gent 3.000 starters. Plekken als deze hebben we dus zeker nodig.
“We hebben vijf keuken-units en een showkeuken, waar je vanalles kan proberen en uittesten. Door het feit dat andere aanwezigen ook wel iets met gezondheid te maken zullen hebben, heb je altijd een klankbord.” Maar het gaat verder dan voeding alleen. Doorheen het gebouw loopt een rode looppiste. Er komen loopbanden, het sta- en zitmeubilair is ergonomisch verantwoord én uit gerecycleerd materiaal gemaakt, de vergadertafel is ook een pingpongtafel, en er zit ook stuiterende zitballen voorzien. Vergaderen al wandelend? In de Foodies Arena kan het.
“Maar elke freelancer of ondernemer kan hier komen werken”, klinkt het. “Je moét niet perse met gezondheid bezig zijn. Al zal je hier uiteraard vooral mensen tegenkomen die wel rond dat thema werken. En dat is goed, want zo kunnen we elkaar inspireren.” In de Foodies Arena worden ook workshops en coaching voorzien, op verschillende momenten. Burgemeester Mathias De Clercq kwam gisteren een kijkje nemen, en sprak lovende woorden over het initiatief. “Vorig jaar waren er in Gent 3.000 starters. Plekken als deze hebben we dus zeker nodig.” Daarna proefde hij mee van een vegan-lunch van de hand van Pieter-Jan Lint. “Dat hier ook nog eens zoveel lokale producten aan bod komen, maakt deze plek nog waardevoller”, aldus De Clercq.
Werken in de Foodies Arena kan voor 5 euro per uur, met water, koffie en internet inbegrepen. Voor leden zijn ook andere formules voorzien. Extra pluspunt: er is parkeermogelijkheid op het dak.
Alle info: www.foodiesarena.be
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Zo zet je gezichtsherkenning en vingerafdrukscanner van je telefoon snel uit
Je smartphone ontgrendelen met je gezicht of vingerafdruk klinkt veilig, maar in geval van nood kan het juist een beveiligingsrisico zijn. Iemand kan onder dwang je gezicht scannen of onopgemerkt je vingerafdruk bemachtigen. Gelukkig kun je dit voorkomen. -
Gent
Deuren en bruggen Nieuwe Sluis Terneuzen komen zondag aan: “Belangrijk economische impuls voor Vlaanderen”
Na een reis van ruim twee maanden zal het transportschip Zhen Hua 34 op zondag 29 mei aanmeren in de haven van Vlissingen-Oost met de deuren en bruggen van de Nieuwe Sluis in Terneuzen. Na de realisatie wordt de sluis één van de grootste ter wereld. -
PREMIUMGENT
Frituur De Bargie heeft nieuwe eigenaar, maar moet toch verdwijnen: “Wegslepen om terug te zetten, dat zou toch te gek zijn?”
Frituur De Bargie, één van de laatste échte frietkoten in Gent, moet (even) weg. De vorige uitbater is failliet. Hoewel er een overnemer werd gevonden, moet de barak voor 1 augustus weggesleept worden. De standplaats moet namelijk opnieuw verkocht worden. Lees: er komt opnieuw een frietkot. -
GENT
Vredeshuis wordt verkocht, werking verhuist in het najaar officieel naar Sint-Pietersabdij
Vorige zomer werd het Vredeshuis, een pand op een steenworp van het Gravensteen, afgekeurd door de brandweer. Er konden geen activiteiten meer doorgaan. De stad moest acuut op zoek naar andere locaties voor de werking. In het Vredeshuis worden jaarlijks voor duizenden studenten vormingen gegeven over internationale solidariteit en de vredesbeweging. -
Drongen
Kevin De Bruyne rondt signeersessie vroeger dan verwacht af: “Jammer... maar we begrijpen het wel”
Kevin De Bruyne heeft tijdens zijn bezoek aan de KDB Cup bij KVE Drongen heel wat fans blij gemaakt tijdens een signeersessie. Al werd die wel vroeger dan verwacht stopgezet. Dat leverde teleurstelling op bij zij die ‘te laat’ waren, al is er ook begrip. “We hebben wel een kaartje met zijn handtekening gekregen, maar dat is toch niet hetzelfde.”
-
Gent
Géén nieuwe michelinsterren voor Gent, wel Bib Gourmand voor Bar Bask: chef-kok Sam D’Huyvetter in de prijzen
Géén extra michelinsterren voor Gent dit jaar. De vijf sterrenzaken in de Arteveldestad behouden hun plaats in de gids. Enkel chef-kok Sam D’Huyvetter gaat erop vooruit. Hij krijgt met Bar Bask aan het Keizerpark voor het eerst een Bib Gourmand. “We werken met topproducten”, zegt partner Nina De Cuyper. “Dat wordt nu bevestigd.” -
PREMIUM
Goedkoop tanken? Volgende week loont het zelfs om 200 kilometer om te rijden
De brandstofprijzen gaan volgende week in Duitsland zo hard omlaag, dat het prijsverschil met wat je bij een Nederlands tankstation betaalt gigantisch wordt. Vanaf woensdag geldt in Duitsland een adviesprijs van 1,72 euro per liter, minimaal 40 cent minder dan in Nederland. Loont het om daarom naar Duitsland te rijden voor een tankbeurt? -
Energierekening
Ad: ‘Ik heb zelf ventilatoren onder de radiator geklikt voor optimale verwarming’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Ad Voermans (66) uit Rijen, bij Breda.
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer