Rachide Elka in Burgers en Taco's Gent.
Volledig scherm
Rachide Elka in Burgers en Taco's Gent. © Jill Dhondt

Nieuw burger- en tacorestaurant in Brugse Poort: “Ik was het beu om thuis te zitten, dus dacht: dan maak ik maar een restaurant van mijn café”

GentOp de Bevrijdingslaan is een nieuw restaurant geopend: Burgers & Taco’s Gent. Zoals de naam verraadt, kan je hier burgers en taco’s krijgen. Maar ook broodjes, durums en andere snacks prijken op de menukaart. Leuk detail: een paar maanden geleden zat hier nog een café.

 1. Twee van drie Gentse cinema’s weer open: “Zodra de kinderen wisten wanneer de bioscopen weer open ging, wilden ze komen”
  Gent

  Twee van drie Gentse cinema’s weer open: “Zodra de kinderen wisten wanneer de bioscopen weer open ging, wilden ze komen”

  9 juni: de dag waar cinefielen al maanden naar uitkeken. Niet omdat ze vanaf dan weer naar de fitness konden of omdat ze weer binnen mochten eten op restaurant. Wel omdat de cinema’s ein-de-lijk weer open zijn. Ondanks het mooie weer, trokken de Kinepolis en de Sphinx in Gent meteen volk. Op de opening van de Studio Skoop is het nog wachten tot na de zomer.
 2. ASSISEN. Martine H. (55) sloeg zwakbegaafde zus met hamer op het hoofd en dwong haar om haar braaksel op te eten: “Ze maakte me nerveus”
  PREMIUM
  Gent/Ronse

  ASSISEN. Martine H. (55) sloeg zwakbegaaf­de zus met hamer op het hoofd en dwong haar om haar braaksel op te eten: “Ze maakte me nerveus”

  Voor het Gentse hof van assisen is vrijdag het proces van Martine H. (55) uit Ronse van start gegaan. Zij wordt beschuldigd van foltering met verzwarende omstandigheden van haar zwakbegaafde, oudere zus tussen 2014 en 2017. De zus is nog in leven maar door de ernst van de feiten moet Martine H. zich toch voor het hof van assisen verantwoorden.