De Polestar 1 is alvast in meervoud aangekomen bij ACG.
Volledig scherm
De Polestar 1 is alvast in meervoud aangekomen bij ACG. © RV

Nieuw automerk Polestar heeft nu ook garage in Gent én krijgt showroom in binnenstad

Het nieuwe automerk Polestar heeft voortaan een vestiging in Gent. Garage ACG aan de IJzerweglaan mag de luxueuze elektrische wagens verdelen. Er komt zelfs een showroom in hartje Gent.

Polestar moet de uitdager van Tesla worden. Het gaat om een elektrische sportwagen gebaseerd om Volvo-motoren, die een pak sportiever en krachtiger werden gemaakt. De Polestar 1 is goed maar liefst 600 pk en een prijskaartje van 150.000 euro. Zo staat er sinds kort een aantal opgesteld bij ACG.

“We verwachten in juni de eerste exemplaren van de Polestar 2 en die zal betaalbaarder worden, zo’n 59.000 euro”, legt Tom De Bruyckere van ACG uit. “Er staan nu al 1.200 proefritten gepland in heel België. Het wordt dus bijzonder druk. Mijn droom is dat er binnen enkele jaren 750 Polestars door Gent rijden”, zegt hij.

Opvallend: de sportwagen krijgt een eigen showroom in hartje Gent. Die zal komen in het bouwproject van de oude winkelgalerij Braempoort op de hoek van de Brabantdam en het François Laurentplein.

 1. Schriftelijke examens Arteveldehogeschool in ICC en campus Watersportbaan

  Schrifte­lij­ke examens Artevelde­ho­ge­school in ICC en campus Watersport­baan

  Het Gentse congrescentrum ICC Ghent in het Citadelpark en de gloednieuwe sportcampus aan de Watersportbaan doen dienst als lokaal voor schriftelijke examens van Arteveldehogeschool. Dit is echter de minderheid: het leeuwendeel gebeurt digitaal en mondeling. “Ook voor een examen moeten docent en student in dialoog kunnen gaan, zeker in coronatijden”, aldus Imran Uddin, woordvoerder van Arteveldehogeschool.
 2. Carl Devos over de afwezigheid van Hafsa El-Bazioui op gemeenteraad: “Enige verkozen ‘gekleurde’ stem uit Brugse Poort die zou moeten zwijgen, zou extreem pijnlijk zijn”
  PREMIUM

  Carl Devos over de afwezig­heid van Hafsa El-Bazioui op gemeente­raad: “Enige verkozen ‘gekleurde’ stem uit Brugse Poort die zou moeten zwijgen, zou extreem pijnlijk zijn”

  Het ‘debat’ over de Brugse Poort maandagavond op de gemeenteraad was al op voorhand een verloren zaak, enkel en alleen door de afwezigheid van Groen-raadslid Hafsa El-Bazioui. Zij woont in de Brugse Poort en sprak zich op haar Facebookpagina uit tegen de maatregelen die de stad heeft genomen voor haar wijk. Waarom ze maandaag afwezig was, is niet duidelijk. “Maar als zelfs de verkozen vertegenwoordiging uit die wijk de mond zou worden gesnoerd, hoe gehoord kunnen de mensen op straat zich dan nog voelen”, vraagt politicoloog Carl Devos zich af.