Volledig scherm
John Terras aan de Reep © Wannes Nimmegeers

Nieuw aan de Reep: John Terras

John Terras, dat is een leuke zaak, op een prachtige locatie, met een naam met een hoek af, net zoals de uitbaters zelf. An Gyselinck en Gerald Claes houden de zaak aan de Reep de komende vijf maanden open. “De focus ligt op lekker, huisgemaakt eten en drinken, vooral op apero.”

Gerald van de Charlatan, en An die vroeger een interieurzaak had in de Bennesteeg, zijn intussen getrouwd. “En we hadden zin om eens iets samen te doen. Daarom is er nu John Terras. Die naam is gewoon een ‘running joke’. Zoals steeds nemen we wat we doen heel serieus, maar de communicatie errond, dat moet met humor zijn.”

An, die ook fotografe is, richtte de zaak in als een donkere kamer, met oog voor detail. Binnen hagen foto’s van ogen, allemaal eigen werk. En de keuken, die doet An ook zelf. “Alles, behalve de kroketten, is huisgemaakt. En ons brood komt van de Superette.”

Vakantiehuis

Dat ze John Terras maar vijf maanden open gaan houden, verklaren ze logisch. “We wilden niet direct een overeenkomst voor 9 jaar. Na die vijf maanden zien we wel. Maar eigenlijk is dit de aanloop naar een ander project dat we samen doen. We openen binnenkort namelijk een vakantiehuis met 11 kamers in Flobecq.”

In afwachting dus snel genieten van John Terras, dat open is van woensdag tot en met zondag, telkens vanaf 15 uur. De zaak kijkt uit op de opengelegde Reep, en is dus sowieso een nieuwe hotspot in Gent.

Volledig scherm
John Terras aan de Reep © Wannes Nimmegeers
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement