De Oude Abdijstraat in Drongen veranderde van rijrichting
Volledig scherm
De Oude Abdijstraat in Drongen veranderde van rijrichting © Wannes Nimmegeers

Niet iedereen mee met verandering rijrichting Oude Abdijstraat

In het centrum van Drongen werd dinsdag de rijrichting van de Oude Abdijstraat aangepast. Niet iedereen was mee met de nieuwe regeling.

 1. Stunt- en vliegwerk om torenspits van Groot Begijnhof te herstellen. “Elke leisteen apart controleren vanuit een bakje aan een kraan”

  Stunt- en vliegwerk om torenspits van Groot Begijnhof te herstellen. “Elke leisteen apart controle­ren vanuit een bakje aan een kraan”

  In het Groot Begijnhof in Sint-Amandsberg wordt vandaag stuntwerk uitgevoerd. De restauratie van de Begijnhofkerk startte al in juni, maar om de top van de torenspits te inspecteren, is er een hoogtewerker nodig. “Van op de grond kunnen we de schade niet juist inschatten, vanuit de kraan wordt vandaag elke leisteen van de torenspits apart bekeken”, zegt Lieven Decaluwe, voorzitter van het Groot Begijnhof.
 1. Schepen reageert op incident waarbij lesbisch koppel werd nageroepen: “Aan ieder die zich hier schuldig aan maakt: neen, er zal niet gepoept worden”
  PREMIUM

  Schepen reageert op incident waarbij lesbisch koppel werd nageroepen: “Aan ieder die zich hier schuldig aan maakt: neen, er zal niet gepoept worden”

  Nele Roosens en haar vriendin werden vorige week van de Graslei naar huis een uur lang nageroepen. Het koppel kreeg meermaals het woord ‘viezerikken’ naar het hoofd geslingerd en vragen zoals ‘willen jullie een trio?’. Het incident lokte heel wat weerzin op, onder andere bij schepen van gelijke kansen Astrid De Bruycker. Die kroop in haar pen om een duidelijke boodschap mee te geven: dit moet stoppen.
 2. Gentse begraafplaatsen moeten netter: “Niet terug naar ‘pelouses’, maar het moet wel verzorgd zijn”

  Gentse begraaf­plaat­sen moeten netter: “Niet terug naar ‘pelouses’, maar het moet wel verzorgd zijn”

  Na jaren van klachten over het onderhoud van de begraafplaatsen gaat de stad nu toch ingrijpen. Vijf jaar geleden besloot de stad de begraafplaatsen te laten uitgroeien tot ‘begraafparken’, waar het groen op sommige plaatsen weelderig kon tieren. Maar in de praktijk leidde dat tot overwoekerde graven en paden en dus een regen van klachten van burgers. “We gaan meer inzetten op onderhoud, het moet er wel verzorgd uitzien”, zegt schepen Mieke Van Hecke nu.