De Stroppendragers in het Gravensteen
Volledig scherm
De Stroppendragers in het Gravensteen © Wannes Nimmegeers

Neuten mag, pleujen niet. Stroppendragers stappen achter gesloten muren van Gravensteen, en zijn online te zien

GentHistorisch verantwoord is het niet, maar nood breekt wet: het decor van de traditionele Stroppendragers werd ‘bevuild’ met camera’s. Het was ofwel géén Stroppendragers, ofwel de digitale versie. De Gilde koos voor een verkorte versie binnen de muren van het Gravensteen, zonder publiek, maar wel met livestream.

 1. Eeklo en Evergem betalen voortaan mee voor Gentse daklozenopvang: “We kunnen niet de nachtopvang van Vlaanderen zijn”
  PREMIUM
  GENT

  Eeklo en Evergem betalen voortaan mee voor Gentse daklozenop­vang: “We kunnen niet de nachtop­vang van Vlaanderen zijn”

  Gent vangt veel daklozen op die eigenlijk geen band hebben met de stad, maar uit randgemeenten én verder komen. Vooruit-schepen Ruddy Coddens werkt al even aan solidariseringstraject voor de nachtopvang. Eeklo en Evergem engageerden zich al om hun deel van de koek te betalen. “Eigenlijk is dit een noodoplossing, dit zou op een hoger niveau moeten bekeken worden.”
 2. STUDENT IN GENT. Kotstudenten shoppen Ikea leeg: "Verdorie, onze bestelwagen zit al vol”
  PREMIUM
  GENT

  STUDENT IN GENT. Kotstuden­ten shoppen Ikea leeg: "Verdorie, onze bestelwa­gen zit al vol”

  De studenten komen stilaan Gent weer binnen voor een nieuw academiejaar. De koten gingen dit jaar als zoete broodjes over de toonbank, de meeste hogescholen tekenden een stijging in het aantal studenten op. En de coronacrisis is (hopelijk, bijna) achter de rug. Hier zetten we de studenten een week lang in de kijker. We trokken alvast naar de Ikea, waar je de jongeren die op kot vertrokken, er zo kon uitpikken.