De Stroppendragers in het Gravensteen
Volledig scherm
De Stroppendragers in het Gravensteen © Wannes Nimmegeers

Neuten mag, pleujen niet. Stroppendragers stappen achter gesloten muren van Gravensteen, en zijn online te zien

GentHistorisch verantwoord is het niet, maar nood breekt wet: het decor van de traditionele Stroppendragers werd ‘bevuild’ met camera’s. Het was ofwel géén Stroppendragers, ofwel de digitale versie. De Gilde koos voor een verkorte versie binnen de muren van het Gravensteen, zonder publiek, maar wel met livestream.

  1. ‘Toffe nonkel’ pas na 25 jaar voor rechter wegens misbruik van twee neefjes: “Toen politie op mijn deur klopte, was ik opgelucht dat ik alles kon opbiechten”
    PREMIUM
    Gent

    ‘Toffe nonkel’ pas na 25 jaar voor rechter wegens misbruik van twee neefjes: “Toen politie op mijn deur klopte, was ik opgelucht dat ik alles kon opbiechten”

    Na 25 jaar wachten eindelijk gerechtigheid. Dat is de hoop van twee neven die hun ondertussen 54-jarige oom voor de Gentse rechtbank daagden wegens seksueel misbruik. “Ik haat je vanuit het diepst van mijn hart”, beet een van hen zijn oom toe. De vijftiger, een gerespecteerde zakenman, ontkent de feiten niet maar wees naar zijn eigen, moeilijke verleden. “Mijn cliënt heeft heel veel leed veroorzaakt, maar is zelf ook een slachtoffer.”