Ook aan het station van Drongen staan sinds kort 8 Blue-bikefietsen.
Volledig scherm
Ook aan het station van Drongen staan sinds kort 8 Blue-bikefietsen. © RV

Nergens zoveel Blue-bike’ers als in Gent: al 69.000 keer deelfiets ontleend

GentAan het station van Drongen is het honderdste Blue-bikestation officieel geopend. Dat die mijlpaal net in Gent wordt gevierd ligt voor de hand. Nergens in België worden de deelfietsen zo vaak gebruikt. 

 1. ASSISEN: Wetsdokters en buren van Pierre Cornette en Jeannine Welvaert getuigen: “Ze moet onnoemelijk veel pijn hebben geleden door die hondenbeten”
  PREMIUM
  Gent

  ASSISEN: Wetsdok­ters en buren van Pierre Cornette en Jeannine Welvaert getuigen: “Ze moet onnoeme­lijk veel pijn hebben geleden door die hondenbe­ten”

  “Toen ik mevrouw onderzocht, werd meteen duidelijk dat bepaalde verwondingen het werk waren van een hond. Andere letsels werden veroorzaakt door een stomp object en een langwerpig voorwerp. Ze moet onnoemelijk veel pijn geleden hebben.” Op de tweede dag van het assisenproces tegen Pierre Cornet (63) schetste de wetsdokter hoe zwaar Jeannine Welvaert (71) toegetakeld werd. De zitting moest ook even geschorst worden toen omstreeks 18 uur een opgeroepen getuige bij het binnengaan van het justitiepaleis neerzeeg. De inderhaast opgetrommelde hulpdiensten konden hem niet meer redden.
 2. Nieuw hoofdstuk in Optima-saga: advocaat van Jeroen Piqueur wil onderzoek nietig laten verklaren na wraking onderzoeksrechter
  Gent

  Nieuw hoofdstuk in Optima-sa­ga: advocaat van Jeroen Piqueur wil onderzoek nietig laten verklaren na wraking onderzoeks­rech­ter

  In de zaak rond de Optima Bank, waarbij voor Jeroen Piqueur en dertien andere verdachten de verwijzing gevraagd wordt naar de correctionele rechtbank, wil zijn advocaat Hans Rieder het onderzoek nietig laten verklaren, nadat hij eerder succesvol de onderzoeksrechter wraakte. De Gentse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) moet nu de regelmatigheid van het onderzoek nagaan, waardoor de zaak opnieuw vertraging oploopt.