Onder meer in de wijk Nieuw Gent vlak bij het UZ Gent heeft sociale woningmaatschappij WoninGent verschillende sociale blokken in het bezit.
Volledig scherm
PREMIUM
Onder meer in de wijk Nieuw Gent vlak bij het UZ Gent heeft sociale woningmaatschappij WoninGent verschillende sociale blokken in het bezit. © Wannes Nimmegeers

Nergens zo veel huurachterstand als bij WoninGent: bijna 3,6 miljoen euro niet betaald

GentBij WoninGent blijft nog steeds een tiende van de huurgelden onbetaald. De grootste sociale woningmaatschappij van Gent liep door de jaren heen zo bijna 3,6 miljoen euro aan inkomsten mis. Met dat cijfer staat de maatschappij eenzaam aan kop in Vlaanderen. “We willen ook niet meteen het grote kanon bovenhalen”, zegt woordvoerder Arno Morsa. 

 1. Nieuwe dekenij GroeneVeerle wilde hele zomer optredens organiseren, maar mag niet. “Ons Knaldrang-aanvraag werd goedgekeurd, maar de vergunningen niet”
  Gent

  Nieuwe dekenij GroeneVeer­le wilde hele zomer optredens organise­ren, maar mag niet. “Ons Knaldrang-aan­vraag werd goedge­keurd, maar de vergunnin­gen niet”

  Met vernieuwde krachten - vijf man sterk - stond de Dekenij GroeneVeerle in mei klaar om een hele zomer lang optredens te organiseren op de Groentemarkt én het Veerleplein. Het knaldrangfonds liet op zich wachten, maar toen dat uiteindelijk werd goedgekeurd, maakten ze een nieuw programma, voor augustus en september. Maar voor augustus krijgen ze nu geen toestemming om iets te organiseren. “Zeer jammer, het was nochtans een oer-Gents programma”, zucht Henk Hellemans.
 2. De comeback van de 80-jarige actrice Blanka Heirman in ‘De Wens’: “Dat Koen Crucke mij vroeg om mee te spelen, was het mooiste cadeau ooit”
  De Haan

  De comeback van de 80-jarige actrice Blanka Heirman in ‘De Wens’: “Dat Koen Crucke mij vroeg om mee te spelen, was het mooiste cadeau ooit”

  Ooit was ze een hele grote actrice in Vlaanderen, maar in 1997 werd Blanka Heirman zonder pardon ontslagen uit de schouwburg NTGent. Het was meteen de laatste keer dat ze op de planken stond. Tot nu, want de intussen 80-jarige Blanka maakt binnenkort haar comeback, in een geweldig stuk dat ze samen met Koen Crucke maakte en speelt. De première is voor De Haan, de thuishaven van beide Gentenaars. “Ik heb al zitten ‘bleiten’ als een kind, dit brengt zoveel herinneringen terug”, glundert Blanka.