Volledig scherm
PREMIUM
Nellle Vanlangendonck. © Wannes Nimmegeers

Nellle mag zijn voornaam behouden: niet van de stad, wel van de rechtbank

Anderhalf jaar geleden verhuisde Nellle Vanlangendonck van Zaventem naar Gent. “Tijd om ook eens die voornaam officieel te maken”, dacht hij. En toen maakte hij kennis met de Gentse administratie, die zijn vraag weigerde, onder meer “omdat je bij Nellle een vrouw verwacht.” Nellle stapte naar de rechtbank en kreeg gelijk.

Officieel heet hij al 60 jaar Emmanuel Vanlangendonck, maar niemand heeft hem ooit zo genoemd. “Mijn ouders wilden mij eigenlijk Noël noemen, omdat ze ervan uit gingen dat ik op Kerstdag geboren zou worden. Alleen kwam ik 6 dagen later, en hebben ze dus Emmanuel op papier gezet. Maar ze zijn mij wel Noël blijven noemen. Tot een buurman daar Nelle van maakte. Ik moet een jaar of 5 zijn geweest dan. Sindsdien noemt iedereen mij Nelle. Dat is mijn naam, niet Emmanuel.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Humus

    Humus

    Als u als Gentenaar nog steeds denkt dat de door u verkozen burgemeester en schepenen uw waarden verdedigen zoals beloofd, dan bent u eraan voor de moeite. De eerder linkse kiezers onder u zullen niet zo’n hoge pet ophebben van het beleid in Israël. Dat land hecht namelijk weinig belang aan de mensenrechten van haar Palestijnse inwoners. Schepen Sofie Bracke wil erheen om – zo zegt ze – van Gent de Europese technologiehoofdstad te maken en dat is tegen de zin van oppositiepartij PVDA. De linkse meerderheidspartijen gaven PVDA gelijk en zo kwam blauwe Sofie niet aan genoeg stemmen om haar valies te mogen pakken. In een politiek systeem van meerderheid en oppositie is de kous dan af, maar de Israëlische zon schijnt zo verleidelijk dat blauw zich liet bijstaan door het Vlaams Belang om met een wisselmeerderheid toch te mogen vertrekken. In ons progressieve Gent werd alzo het cordon sanitaire gebroken! Dat Open VLD dan logischerwijs bij links in het krijt stond, werd op dezelfde gemeenteraad duidelijk. Toen de N-VA morde dat ‘Samen aan Zet’ voortaan ook gesubsidieerd activiteiten met een religieus en partijpolitiek karakter kan aanbieden, verdween Open VLD uit de zaal om niet te moeten stemmen tegen hun linkse coalitiepartners. U merkt het, ons college van burgemeester en schepenen is een hecht team met een duidelijke visie en een strak beleid. U begrijpt nu ook dat gelijk welk voorstel, hoe klein de steun ervoor in de meerderheid ook is, kan goedgekeurd worden. Wie tegen is, verlaat de zaal en desnoods worden Vlaams Belang en de andere oppositiepartijen erbij gehaald om aan een meerderheid te komen. De uitbreiding van de LEZ wordt binnenkort gestemd. De blauwe vrienden Mathias en Sami kunnen zich dan even op de gang verschuilen, Sofie zit dan met een bordje humus aan het strand van Tel Aviv.