Nellle moest tot in de familierechtbank om zijn voornaam officieel te maken.
Volledig scherm
Nellle moest tot in de familierechtbank om zijn voornaam officieel te maken. © Wannes Nimmegeers

Nellle is niet alleen: stad weigerde al 7 voornaamswijzigingen

Sinds 1 augustus 2018 kan je makkelijk én gratis je voornaam laten veranderen. 188 Gentenaars vonden dat meteen een goed idee. Begin deze maand brachten we het verhaal van Nellle, die tot in de rechtbank moest om zijn naam officieel te mogen maken, omdat de stad Gent weigerde. Maar Nellle is niet alleen, de stad weigerde al 7 voornamen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Stefanie (25) sterft na bizar ongeval: vriend verhoord door politie
  PREMIUM
  Gent/Deinze/Tielt

  Stefanie (25) sterft na bizar ongeval: vriend verhoord door politie

  In de Noordhoutstraat in Drongen heeft zich donderdagochtend een vreemd verkeersongeval voorgedaan. Stefanie Verstappen, een 25-jarige bejaardenverzorgster uit Tielt, was samen met haar vriend uit Deinze op weg naar haar werk toen ze met hun wagen in de gracht belandden. De dame werd uit de auto geslingerd en overleefde het ongeluk niet. Haar vriend beweerde achteraf dat hij niet achter stuur zat. Maar dat blijkt hoogst onwaarschijnlijk.
 2. Schepen reageert op incident waarbij lesbisch koppel werd nageroepen: “Aan ieder die zich hier schuldig aan maakt: neen, er zal niet gepoept worden”
  PREMIUM

  Schepen reageert op incident waarbij lesbisch koppel werd nageroepen: “Aan ieder die zich hier schuldig aan maakt: neen, er zal niet gepoept worden”

  Nele Roosens en haar vriendin werden vorige week van de Graslei naar huis een uur lang nageroepen. Het koppel kreeg meermaals het woord ‘viezerikken’ naar het hoofd geslingerd en vragen zoals ‘willen jullie een trio?’. Het incident lokte heel wat weerzin op, onder andere bij schepen van gelijke kansen Astrid De Bruycker. Die kroop in haar pen om een duidelijke boodschap mee te geven: dit moet stoppen.