Hakim Mutyaba (53) overleed midden juli aan de Lousbergskaai tijdens de Gentse Feesten.
Volledig scherm
Hakim Mutyaba (53) overleed midden juli aan de Lousbergskaai tijdens de Gentse Feesten. © Wannes Nimmegeers/RV

Nederlandse verdachte (25) blijft maand langer in de cel wegens schuldig verzuim nadat Hakim (53) in het water werd gegooid en verdronk

GentDe Nederlandse verdachte (25) die afgelopen week uitgeleverd werd aan ons land na de dood van Hakim Mutyaba (53) blijft een maand langer in de cel. Dat heeft de raadkamer dinsdag beslist. Vorige week besliste de onderzoeksrechter dat hij wordt verdacht van schuldig verzuim, maar niet van doodslag. Dat is wel het geval voor de tweede verdachte, die momenteel nog in Nederland verblijft. 

  1. Zware boetes gevraagd voor sluikstorters tijdens themazitting: “Vrouw gefilmd door camera terwijl ze zes vuilniszakken dumpte”
    Gent

    Zware boetes gevraagd voor sluikstor­ters tijdens themazit­ting: “Vrouw gefilmd door camera terwijl ze zes vuilniszak­ken dumpte”

    De Gentse correctionele rechtbank hield dinsdag een themazitting rond sluikstorten, waarbij een tiental beklaagden gedagvaard werden. “Ondanks de jarenlange volgehouden samenwerking tussen de verschillende partners in de handhavingsketen en de talrijke sensibiliseringscampagnes, lijkt de problematiek nog steeds toe te nemen”, stelt het parket Oost-Vlaanderen, dat zware boetes of werkstraffen vorderde.