Nederlands koppel krijgt pak slaag van ober nadat ze weigeren rekening te betalen: “We hebben een maaltijd niet gekregen, dan betalen we toch niet?”
GentEen Nederlands koppel had zich zijn citytrip helemaal anders voorgesteld toen ze eind 2019 naar Gent afzakten. Toen ze op de Kraanlei een hapje gingen eten, liet de bediening te wensen over. Bij hun bestelling werd een maaltijd vergeten. Hierop beslisten ze niet te betalen. Maar daar ging de ober niet mee akkoord.
De feiten dateren van 15 december 2019, maar werden pas nu behandeld in de Gentse correctionele rechtbank. Een Nederlands koppel van middelbare leeftijd was rond de kerstperiode naar Gent afgezakt. Ze wilden een hapje eten en trokken naar de Kraanlei. Dat restaurantbezoek zullen ze niet gauw vergeten.
Maaltijd vergeten
“Het eten was ondermaats, de bediening was slecht en ze vergaten een maaltijd te brengen hoewel we die besteld hadden”, vertelde de vrouw vrijdagochtend in de rechtbank. “We waren absoluut niet tevreden en beslisten dan ook om niet te betalen.” Het koppel stond op en wandelde weg, maar de ober liep hen achterna. In eerste instantie ontstond er een woordenwisseling. “Een andere ober kwam met ons spreken, maar de eerste was agressief.”
Als er op dat moment niemand was tussengekomen, was ik zeker knock-out gegaan
Volgens het koppel haalde die ober plotseling uit met zijn vuist. “Ik werd op mijn oog en neus geraakt en viel neer. Toen ik neerlag werd ik nog steeds belaagd.” Zijn vrouw probeerde de ober van hem te duwen en deelde in de klappen. Ze werd ook bij de keel gegrepen. In een poging haar te verdedigen scheurde ze het T-shirt van de ober stuk. “Als er op dat moment niemand was tussengekomen, was ik zeker knock-out gegaan.”
Andere versie
De ober houdt er een andere versie op na. “Er ontstond een grote discussie, waar in totaal zo’n 20 personen bij betrokken waren. Het kan zijn dat er een vuistslag is gegeven, maar ik was het niet en heb het ook niet gezien. Ze zullen mij er uit gepikt hebben omdat de discussie met mij begonnen is.” Toen de politie aankwam, was er van twintig personen echter geen sprake. “Ik heb het niet gedaan. Als ik mensen zo zou lastigvallen, denk ik niet dat ik er zou mogen blijven werken.” De procureur vroeg om een zware werkstraf voor de man. Op 25 juni zal er uitspraak zijn.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
VRAAG & ANTWOORD
‘Mag je autorijden met een koptelefoon op?’
‘Ik zie steeds meer mensen met een koptelefoon op achter het stuur van hun auto zitten’, schrijft lezer Hendrik de Groot in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Ik heb het idee dat deze mensen de geluiden van buitenaf missen en daardoor niet goed kunnen reageren bij noodsituaties. Is dit niet verboden?’ -
Gent
Geen politie op de Blaarmeersen-bussen, wel extra veiligheidsmaatregelen na incidenten voorbije weken
Na een overleg tussen de burgemeester, vertegenwoordigers van De Lijn, NMBS, Securail, de Spoorwegpolitie in Gent, de Gentse politie en de stadsdiensten is beslist dat er streng zal worden opgetreden tegen amokmakers op en op weg naar de Blaarmeersen. Identiteitscontroles, plaatsverbod en politiebegeleiding worden verdergezet, maar politiebegeleiding òp de bussen komt er niet. -
De zin en onzin van een digitaal notitieblok
Ze duiken steeds vaker op, digitale notitieblokken: tablets puur om aantekeningen op te maken. Waarom kan dit handiger zijn dan pen en papier? -
Gent
Flexibeler redders inzetten op de Blaarmeersen is quasi onmogelijk, maar in de toekomst moet het toch
De stad Gent zal niet meer vasthouden aan een datum om het ‘zwemseizoen’ op gang te schieten, maar meer kijken naar het weer. Dat besliste de gemeenteraad quasi unaniem. Nochtans had sportschepen Sofie Bracke net uitvoerig beschreven hoe moeilijk dat flexibel werken is. -
Gent
Betoncentrale jaar geleden gesloopt, herinnering leeft verder in nieuw boek: “Met foto’s van het graffitiparadijs en getuigenissen van artiesten”
De betoncentrale aan de Oude Dokken werd een jaar geleden met de grond gelijk gemaakt. Tot grote spijt van de vele kunstenaars die er prachtige graffiti hadden achtergelaten. Om de pijn te verzachten, goot Stad Gent de herinnering in een boek. Met prachtige beelden van het bastion, net voor de sloop.
-
PREMIUMmantelzorg
‘Ik heb het idee dat ze het op mijn werk zien alsof ik twee extra vrije dagen heb’
Werk combineren met de zorg voor een van je ouders of kind, veel Nederlanders doen het. Makkelijk is het allesbehalve. 10 procent van de werkende mantelzorgers denkt na over stoppen met werken. Wat kun je doen om het vol te houden? -
Gent
Bluesmuzikant Tiny Legs Tim (44) overleden, grote verslagenheid bij artiesten: “Hij was de Roland van de toekomst”
Bluesmuzikant Tiny Legs Tim - Tim De Graeve - is vandaag overleden. Hij werd maar 44 jaar. Tim was een virtuoos in zijn genre, en alom geliefd. Hij was ook de bezieler van bluescafé Missy Sippy in Klein Turkije. De leveraandoening waar hij al lang aan leed, is hem fataal geworden. De verslagenheid is groot. -
Gent
Kinderen voor één dag kelner, kok of barman tijdens Gent Smaakt: “Ik wil later zelf in een restaurant werken”
Op het Emile Braunplein is tijdens foodfestival Gent Smaakt een kinderrestaurant geopend. Jonge chefs tussen 9 en 14 jaar koken er gerechten van Gentse restaurants. En ook mama en papa hebben er wat aan. Zij mogen de benen onder tafel schuiven.