Volledig scherm
Hoewel er veel over geschreven is, werden vorig jaar drie keer zoveel mensen slachtoffer van phishing. © getty

Nederlander koopt gsm's met ‘gephishte’ bankrekening

Een Nederlander die gsm’s aankocht via een bankrekening van iemand anders is tegen de lamp gelopen. Hij deed de aankopen in multimediazaak in het Gentse. Daar werd hij op heterdaad betrapt. 

De feiten speelden zich op 4 november af. De security merkte een verdachte jongeman op. Hij had problemen met de betaling van zijn aankopen. Ze haalden de politie erbij. Zij vermoedden dat de betrokkene betaalde met een ‘gephishte’ bankrekening. Het parket van Oost-Vlaanderen schakelde daarop de Federale Gerechtelijke Politie in. 

De verdachte, een 23-jarige Nederlander, is vermoedelijk een ‘casher’. Hierbij krijgt de dader via een list toegang tot de bankrekening van het slachtoffer, om vervolgens zijn saldo te plunderen. “We roepen dan ook nogmaals op om nooit jouw gegevens via telefoon of mail door te geven", laat het parket weten. “Bendes zijn immers erg creatief. Ze mailen of sms’en bijvoorbeeld uit naam van jouw bank en zeggen dat jouw rekening dringend moet aangepast worden. Je kan hun smoezen zo gek niet bedenken.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. De Sint maakt zijn entree aan de Krook

  De Sint maakt zijn entree aan de Krook

  Om 15.30u stipt was het zo ver. De boot van Sinterklaas meerde dan aan in Gent. De kaden aan de Krook stonden afgeladen vol met kleurrijk uitgedoste kinderen. Via Ter Platen en de Schelde langs de Muinkkaai kwam hij naar Gent. Ook voor de Sint was het even wennen. In het verleden kwam hij aan aan de stadshal of aan de Oude Dokken. Nu de hele omgeving rond de Krook mooi is aangelegd is het de ideale plek om de Sint te ontvangen. Hij kreeg voor de gelegenheid een troon binnen in de bib. Voor de kindjes maakte dat natuurlijk allemaal niet uit. Zij wilden vooral uit de mond van de Sint horen dat er dit jaar -alweer - geen stoute kindjes zijn.
 2. GMF wil herbruikbare bekers op Zesdaagse: “Dit bekertapijt is een gemiste kans”

  GMF wil herbruikba­re bekers op Zesdaagse: “Dit bekerta­pijt is een gemiste kans”

  het Gentse Milieufront (GMF) hield op de slotdag van de Zesdaagse een protestactie voor de deuren van ‘t Kuipke. De actievoerders willen dat de Zesdaagse volgend jaar écht werk maakt van ecologische bekers. “Hoewel de organisator recycleerbare bekers heeft gebruikt, gaan ze zo goed als zeker de verbrandingsoven in”, zegt Pieter Nuytinck van het GMF. “Herbruikbare bekers zijn te gevaarlijk voor onze renners”, zegt de organisator.
 3. Bpostbusje toont een sterk staaltje stapelkunst

  Bpostbusje toont een sterk staaltje stapel­kunst

  Nu de Sint in het land is en de kerstdagen in zicht zijn, hebben de postleveranciers de handen vol om tijdig alle briefjes en pakjes op het juiste adres af te leveren. Deze bestelwagen die vanochtend gespot werd op de R4 in Gent ter hoogte van Lochristi zit alvast aardig volgestouwd. De Zalando- en Bol.com-pakjes liggen kriskras door elkaar. Een sterk staaltje stapelkunst of gewoon in de bestelwagen gegooid? Benieuwd of alle pakjes heelhuids op hun bestemming aankomen.