Een reiger op de korenlei in plaats van mensen die komen genieten van de zon op vrijdag
Volledig scherm
Een reiger op de korenlei in plaats van mensen die komen genieten van de zon op vrijdag © Wannes Nimmegeers

Natuur neemt het even over, reiger als enige op de Gras- en Korenlei in Gent

De Gras- en Korenlei is normaal gezien het terrein van terrasjesmensen, zonnebaders en levensgenieters, maar door de coronacrisis is het er nu toch wel héél rustig. Onze fotograaf Wannes Nimmegeers spotte vandaag deze reiger als enige aanwezige op een volledig lege Korenlei. De natuur die het even overneemt... Een fraai beeld in minder fraaie tijden.

  1. Carl Devos over de afwezigheid van Hafsa El-Bazioui op gemeenteraad: “Enige verkozen ‘gekleurde’ stem uit Brugse Poort die zou moeten zwijgen, zou extreem pijnlijk zijn”
    PREMIUM

    Carl Devos over de afwezig­heid van Hafsa El-Bazioui op gemeente­raad: “Enige verkozen ‘gekleurde’ stem uit Brugse Poort die zou moeten zwijgen, zou extreem pijnlijk zijn”

    Het ‘debat’ over de Brugse Poort maandagavond op de gemeenteraad was al op voorhand een verloren zaak, enkel en alleen door de afwezigheid van Groen-raadslid Hafsa El-Bazioui. Zij woont in de Brugse Poort en sprak zich op haar Facebookpagina uit tegen de maatregelen die de stad heeft genomen voor haar wijk. Waarom ze maandaag afwezig was, is niet duidelijk. “Maar als zelfs de verkozen vertegenwoordiging uit die wijk de mond zou worden gesnoerd, hoe gehoord kunnen de mensen op straat zich dan nog voelen”, vraagt politicoloog Carl Devos zich af.