Het Agentschap Natuur en Bos, een overheidsdienst onder de bevoegdheid van Vlaams minister Zuhal Demir, zette de budgetten voor Wonderwoud eind vorig jaar 'on hold'.
Volledig scherm
Het Agentschap Natuur en Bos, een overheidsdienst onder de bevoegdheid van Vlaams minister Zuhal Demir, zette de budgetten voor Wonderwoud eind vorig jaar 'on hold'. © Photonews/ANB

Na politiek relletje dan toch geld gevonden voor nieuw Gents natuurgebied op grens met Lochristi: “We hebben veel bezorgde mailtjes ontvangen”

Gent/LochristiDe 2,5 miljoen euro budget voor de uitbouw van het natuurgebied Wonderwoud komt er dan toch. Een voormalige luchthaven, op de grens tussen Gent en Lochristi, wordt zo omgedoopt tot een nieuwe groene long. Maar eind vorig jaar was die toekomst nog hoogst onzeker. “We zijn vastberaden deze prachtige groenpool nog groter, nog mooier en nog sterker te maken”, zegt bevoegd minister Zuhal Demir (N-VA). 

 1. Hef het glas in een verborgen parel of klink in de schaduw van het Gravensteen: dit zijn de vijf leukste wijnbars van Gent
  PREMIUM

  Hef het glas in een verborgen parel of klink in de schaduw van het Graven­steen: dit zijn de vijf leukste wijnbars van Gent

  Gent, stad van cuberdons en Tierenteynmosterd, maar ook de plek waar wijnliefhebbers aan hun trekken komen. Verspreid over de binnenstad vind je verschillende bars waar je een lekker glaasje kan drinken, zonder je broek te scheuren. Stuk voor stuk plekken voor de kenners, maar evengoed voor de amateur-liefhebber. Wij deden uitgebreid onderzoek — alles voor onze lezer — en lijsten enkele favorieten op.
  Gent
 2. Yves (57) schenkt bijzondere briefwisseling aan Gents stadsarchief: “Hopelijk vind ik nog familie van de Canadese soldaten”

  Yves (57) schenkt bijzondere briefwisse­ling aan Gents stadsar­chief: “Hopelijk vind ik nog familie van de Canadese soldaten”

  Wie is de mysterieuze Canadees Roy Mac Leod die een tijdje in Gent verbleef? Gentenaar Yves De Landsheer (57) is op zoek naar meer informatie over de soldaat die op het einde van WO II bij zijn moeder thuis woonde. Zeker nu hij in een schoendoos vergeelde brieven van Roy ontdekte. “Ik zal contact zoeken met zijn kinderen.” De stapel brieven uit WO II schonk hij intussen aan het Gentse stadsarchief.
  Gent