Het stuk natuur in de Wondelgemse Meersen dat zou moeten wijken voor een stelplaats en oefenterrein van De Lijn
Volledig scherm
PREMIUM
Het stuk natuur in de Wondelgemse Meersen dat zou moeten wijken voor een stelplaats en oefenterrein van De Lijn © Wannes Nimmegeers

Na massaal protest en negatief advies van brandweer en stad: GMF vraagt minister om plannen De Lijn in Wondelgemse Meersen te herbekijken

Gent / WondelgemHoe lang blijven de plannen voor een stelplaats annex oefenterrein van De Lijn op de site Wissenhage nog overeind? Het Gents MilieuFront (GMF) heeft een brief geschreven naar de minister Lydia Peeters (Open Vld), met de vraag de plannen voor het oefenterrein dringend te herbekijken. “Het is waanzin om waardevol groengebied vol beton te storten.”

  1. Twee jaar na vonnis over halve voetgangersbrug aan de Krook nog steeds geen steen verlegd. “De onderhandelingen lopen”
    Gent

    Twee jaar na vonnis over halve voetgan­gers­brug aan de Krook nog steeds geen steen verlegd. “De onderhande­lin­gen lopen”

    Aan bibliotheek De Krook ligt nu al 4 jaar lang een halve fiets- en voetgangersbrug nutteloos te wezen. Het brugdeel werd illegaal gebouwd, zo oordeelde een rechter, en moet eigenlijk worden afgebroken. Het tweede brugdeel, dat de Krook moet verbinden met de Brabantdam, raakt niet vergund. “We zijn nog steeds in gesprek met de omwonenden, op zoek naar een haalbaar compromis", zegt schepen Filip Watteeuw (Groen).