Langemunt.
Volledig scherm
Langemunt. © Jill Dhondt

Na een rustige week, een drukke zaterdag met uitpuilende vuilnisbakken tot gevolg

GentDeze week was het verontrustend rustig in Gent. De restaurants en cafés moesten toe, waardoor de straten leeg liepen. De handelaars hielden hun hart al vast, maar konden vandaag weer even opgelucht ademhalen.

 1. 40 maanden cel geëist voor meesteroplichtster Elisabeth C., die fraude pleegde bij 75 slachtoffers
  Gent

  40 maanden cel geëist voor meesterop­licht­ster Elisabeth C., die fraude pleegde bij 75 slachtof­fers

  Meesteroplichtster Elisabeth C. maakte de voorbije jaren verscheidene slachtoffers en moet zich nu verantwoorden voor onder andere het oplichten van muziekbands in Gent. In Brugge werd ze reeds veroordeeld tot 8 maanden cel en een geldboete van 1.600 euro voor flessentrekkerij. In Gent lichtte ze verschillende muziekbands op, waaronder Tin Soldiers in the Underwoods en Vagabundos.
 2. Mysterie opgelost? Wim dacht dat internetfraudeur hem te pakken had, maar bleek overschrijving naar avondonderwijs
  PREMIUM
  Gent

  Mysterie opgelost? Wim dacht dat internet­frau­deur hem te pakken had, maar bleek overschrij­ving naar avondonder­wijs

  Een opticien uit Gent krijgt al twee jaar lang telefoons van Gentenaars over een onregelmatige transactie naar ‘Obi Gent’, de naam van zijn vennootschap. De man was naar de politie gestapt, net zoals enkele slachtoffers, waar hij hoorde dat het om internetfraude ging. Een recent slachtoffer ontdekte toevallig dat het niet om fraude, maar een overschrijving gaat naar onderwijsinstelling Het Perspectief voor taallessen.
 3. Gentenaar en comedian Xander De Rycke brengt tweede biografie uit: “Mijn leven bestond uit marginaliteit, vuiligheid en miserie”
  Gent

  Gentenaar en comedian Xander De Rycke brengt tweede biografie uit: “Mijn leven bestond uit marginali­teit, vuiligheid en miserie”

  Xander De Rycke (32) leidde een bewogen leven. De Gentenaar groeide op in armoede en verliet vroegtijdig de schoolbanken. Stand-up comedy werd zijn redding, een nieuw pad dat leidde tot de heruitvinding van de eindejaarsconference, een eigen laatavondshow en de start van zijn grootste tournee tot nog toe. Eind november komt Xander zijn tweede biografie uit waarin hij terublikt op zijn jeugd en wat erna kwam.
 1. Youp van 't Hek oefent oudejaarsconference in Middelburg
  Play

  Youp van 't Hek oefent oudejaars­con­fe­ren­ce in Middelburg

 2. Te koop bij Bob: een kopie van Max Verstappens bolide
  Play

  Te koop bij Bob: een kopie van Max Verstap­pens bolide