Volledig scherm
Ainsley Bogaert sluit zijn muziekwinkel Thoma Okaze. © Wannes Nimmegeers

Na 30 jaar houdt muziekwinkel Thoma Okaze er mee op: “Bedankt stadsbestuur voor de wegenwerken en het circulatieplan”

Muziekwinkel Thoma Okaze in de Brusselsepoortstraat houdt er mee op. De cynische boodschap aan de etalage laat weinig aan de verbeelding over. “We wensen het stadsbestuur heel hard te bedanken voor de jarenlange wegenwerken, het belachelijke circulatieplan, het parkeerbeleid en de middenvinger naar de handelaars”, staat er te lezen.

“Het verlies van afgelopen jaar was te groot om nog verder te blijven werken in Gent. Alle muziekwinkels hebben natuurlijk te maken met de toenemende internetverkoop, maar bij ons spelen toch heel wat andere factoren”, legt zaakvoerder Ainsley Bogaert uit. “We kampten hier 3,5 jaar met de heraanleg van de Brusselsesteenweg. Daarvan waren we twee jaar zowat volledig van de buitenwereld afgesloten. Onze klanten konden ons ternauwernood bereiken. Dan kwam er ook nog eens het circulatieplan bij. Daardoor verloren we onze passage. Vroeger stond men hier aan te schuiven om de stadsring op te moeten. Nu is dat volledig verdwenen. Eerlijk ik heb het gevoel dat de stad Gent ons de doodsteek heeft toegebracht. Ik ben trouwens niet de enige met dat gevoel. Als ik andere zelfstandigen hoor, dan klagen zij ook steen en been.”

Thoma Okaze was in totaal dertig jaar in Gent gevestigd. “Dat we nu de deuren moeten sluiten, maakt het extra pijnlijk.”

De muziekwinkel kondigt een grote uitverkoop aan tot eind december. De winkel sluit dan de deuren net voor de invoering van de lage-emissiezone. Alles wordt verkocht met 20 tot 60% korting. De winkel in Asse blijft wel open.

Schepen van mobiliteit Filip Watteeuw (Groen) reageert: “Dat de werken van De Lijn een invloed zullen gehad hebben, dat kan natuurlijk, maar die werken waren ook broodnodig na jaren van verwaarlozing. En ja ze hebben inderdaad te lang geduurd. Dat heb ik ook aangekaart. Naar mijn gevoel heeft het circulatieplan op de Brusselsepoortstraat geen invloed gehad”.

Volledig scherm
Aan het raam hangt een niet mis te verstane boodschap. © Wannes Nimmegeers
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Tractor verliest aanhangwagen en vernielt anderhalve meter spoor aan overweg : treinverkeer Gent Lokeren over één spoor kracht en geen doorgaand verkeer tussen Lochristi en Beervelde

    Tractor verliest aanhangwa­gen en vernielt anderhalve meter spoor aan overweg : treinver­keer Gent Lokeren over één spoor kracht en geen doorgaand verkeer tussen Lochristi en Beervelde

    Aan de spooroverweg op de Beerveldsebaan in Beervelde kantelde deze namiddag een aanhangwagen van een tractor en belandde op de sporen. Daarbij vernielde het 30 ton zware gevaarte ongeveer anderhalve meter spoor. Het treinverkeer tussen Gent-Dampoort en Lokeren kan er slechts alternerend over één spoor en er is geen doorgaand autoverkeer mogelijk tussen Lochristi en Beervelde. “We hopen de schade nog dit weekend op te lossen”, zegt Thomas Baeken van Infrabel.