Volledig scherm
Als de N-VA haar zin krijgt gaan de knips open als het minder druk wordt in de stad © Wannes Nimmegeers

N-VA wil knips circulatieplan ‘s nachts open zetten

Oppositiepartij N-VA zal op de volgende gemeenteraad voorstellen om de knippen van het circulatieplan van ‘s avonds laat tot ‘s morgens vroeg open te stellen. Schepen van mobiliteit Filip Watteeuw (Groen) noemt het ‘een raar voorstel’.

”De huidige knippen-regeling is erg strak. De knippen gelden op elk moment van de dag of week. Zowel op drukke momenten zoals de spitsmomenten, als tijdens dagdelen wanneer er heel weinig verkeer is”, aldus fractieleider Anneleen Van Bossuyt. Ze sprak met mobiliteitsexperten en die verzekerden haar dat met de hulp van slimme technologie een dag- en nachtregime kan ingevoerd worden waarbij de knips worden opgeheven op momenten met weinig verkeer.

“N-VA is zoals bekend geen voorstander van de huidige knippen-regeling”, zegt Van Bossuyt. “Tegelijk beseffen we dat we vanuit de oppositie geen plotse ommekeer in het knippen-beleid kunnen bekomen. Dit is een constructief, haalbaar en verzoenend voorstel om de mobiliteit in het stadscentrum te verbeteren”, zegt ze.

De kans dat de gemeenteraad de N-VA ook zal volgen lijkt klein. “Het is een raar voorstel”, zegt schepen van mobiliteit Filip Watteeuw (Groen). “’s Nachts is er toch helemaal geen drukte op de Gentse stadsring. Dan heeft de knips open stellen weinig zin. Bovendien zijn er ook weinig klachten over de mobiliteit binnen de stadsring. Dat werkt prima.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Superflitspaal Sammeke staat per ongeluk in doodlopende straat

    Superflits­paal Sammeke staat per ongeluk in doodlopen­de straat

    Bizar zicht op de Meulesteedsesteenweg. Daar staat sinds begin deze week de Gentse superflitspaal ‘Sammeke’ opgesteld klaar om hardrijders op de bon te zwieren. Die hardrijders zijn echter ver te zoeken aangezien sinds deze week het kruispunt iets verderop werd opengebroken door een aannemer. De stad vernieuwt er de verkeersremmers. Daarom moet alle verkeer omrijden. De buurtbewoners lachen er zich in elk geval een kriek mee. “Misschien staat hij hier om fietsers te flitsen. Heel erg is er in elk geval niet over nagedacht.” Eén ding staat vast: deze week breekt Sammeke geen records.
  2. Lekkende douche op verdieping drie zet gloednieuwe school van 10 miljoen euro blank: opening uitgesteld

    Lekkende douche op verdieping drie zet gloednieu­we school van 10 miljoen euro blank: opening uitgesteld

    De feestelijke opening van de nieuwe school ‘de Muzische leerThuis Melopee’ aan de Oude Dokken in Gent wordt uitgesteld. Door een lek in de douches loopt het water vanop de derde verdieping door heel de nieuwbouw. “Hoelang het al lekt, weten we niet”, zegt schepen van Onderwijs Elke Decruynaere (Groen). “Het is voorlopig nog onduidelijk wat er de komende dagen zal gebeuren.”