Volledig scherm
Als de N-VA haar zin krijgt gaan de knips open als het minder druk wordt in de stad © Wannes Nimmegeers

N-VA wil knips circulatieplan ‘s nachts open zetten

Oppositiepartij N-VA zal op de volgende gemeenteraad voorstellen om de knippen van het circulatieplan van ‘s avonds laat tot ‘s morgens vroeg open te stellen. Schepen van mobiliteit Filip Watteeuw (Groen) noemt het ‘een raar voorstel’.

”De huidige knippen-regeling is erg strak. De knippen gelden op elk moment van de dag of week. Zowel op drukke momenten zoals de spitsmomenten, als tijdens dagdelen wanneer er heel weinig verkeer is”, aldus fractieleider Anneleen Van Bossuyt. Ze sprak met mobiliteitsexperten en die verzekerden haar dat met de hulp van slimme technologie een dag- en nachtregime kan ingevoerd worden waarbij de knips worden opgeheven op momenten met weinig verkeer.

“N-VA is zoals bekend geen voorstander van de huidige knippen-regeling”, zegt Van Bossuyt. “Tegelijk beseffen we dat we vanuit de oppositie geen plotse ommekeer in het knippen-beleid kunnen bekomen. Dit is een constructief, haalbaar en verzoenend voorstel om de mobiliteit in het stadscentrum te verbeteren”, zegt ze.

De kans dat de gemeenteraad de N-VA ook zal volgen lijkt klein. “Het is een raar voorstel”, zegt schepen van mobiliteit Filip Watteeuw (Groen). “’s Nachts is er toch helemaal geen drukte op de Gentse stadsring. Dan heeft de knips open stellen weinig zin. Bovendien zijn er ook weinig klachten over de mobiliteit binnen de stadsring. Dat werkt prima.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. KWB Oostakker organiseert garageverkoop

    KWB Oostakker organi­seert garagever­koop

    De KWB van Oostakker organiseert hun tiende garageverkoop. Een soort rommelmarkt waarbij je de kans krijgt om in uw garage of op uw oprit die spullen te verkopen die je niet langer nodig hebt. Dit in het weekend van zaterdag 1 en zondag 2 juni. Zaterdag gaat het door in de regio van Oostakker Lourdes. Zondag is het de beurt aan Oostakker Centrum. Dit tussen 10 u en 18 uur. De KWB zorgt voor promotiemateriaal, bekendmaking en de planning van het parcours. Daarvoor vragen ze aan de verkopers en kleine bijdrage: 5 euro voor KWB-leden en 10 euro voor niet-leden.
  2. Na 25 jaar wachten is er eindelijk een fietstunnel om de Dampoort te vermijden

    Na 25 jaar wachten is er eindelijk een fietstun­nel om de Dampoort te vermijden

    In de jaren 90 werd er al gepraat over een fietstunnel die het mogelijk maakte om als fietser de Dampoort te bypassen. En vandaag is dat eindelijk werkelijkheid. Via de parking van het shoppingcenter aan de Dendermondsesteenweg kan men tot aan de Kasteellaan rijden en zo de heksenketel van de Dampoort vermijden. “In de toekomst mag het geen 25 jaar meer duren om dergelijke fietsinfrastructuur te realiseren”, zegt schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw (Groen).