Volledig scherm
Er is nog net ruimte voor één tafeltje naast de put © Wannes Nimmegeers

Mysterieuze put zet l’Apéro d’Oc zonder terras

L’Apéro d’Oc aan de Ajuinlei moet het vandaag zonder terras stellen voor de deur. De reden: een mysterieuze put gegraven door een nutsmaatschappij waarvan niemand lijkt te weten wie er achter zit.

“Vorige week waren er al werken aan de Ajuinlei. Die waren aangekondigd en we werden geïnformeerd zoals het hoorde. Groot was dan ook onze verbazing toen bleek dat tijdens onze sluitingsdag hier een nieuwe put gegraven was. Geen bordje, geen briefje in de bus”, legt zaakvoerder Willem Van Nieuwenhuyze uit. “Ik ben dan maar beginnen rondbellen naar de stadsdiensten, maar ook zij wisten het niet. We zijn intussen vijf uur verder en het is nog steeds een onopgelost mysterie.”

“Ik heb voor avontuurlijke zielen één tafeltje naast de put gezet en er hebben zich toch al enkele mensen gezet”, lacht Willem. “Kijk, ik vind dat Gent goed bezig is en dat er geen reden is voor negativiteit, maar zo’n guerilla-put zou toch niet mogen.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. De plantentuin heeft opnieuw een bloeiende lijkenbloem

    De planten­tuin heeft opnieuw een bloeiende lijken­bloem

    In de plantentuin van de Ugent is vandaag de reuzenaronskelk gestart met bloeien. Dat is een wat ongewoon fenomeen. De bloem krijgt op enkele weken tijd een enorm uitsteeksel om dan hooguit twee dagen te bloeien. De eerste avond bloeien de vrouwelijke bloemetjes, de tweede avond de mannelijke. Met zijn geur van rottend vlees trekt hij aasvliegen aan voor de bestuiving. Wie de bloem wil zien - en vooral ruiken - rept zich dus maar beter de komende dagen naar de plantentuin. De plant valt te bewonderen tijdens de normale openingsuren van de tuin (9 u – 16.30u) aan de Ledeganck.