Volledig scherm
Er is nog net ruimte voor één tafeltje naast de put © Wannes Nimmegeers

Mysterieuze put zet l’Apéro d’Oc zonder terras

L’Apéro d’Oc aan de Ajuinlei moet het vandaag zonder terras stellen voor de deur. De reden: een mysterieuze put gegraven door een nutsmaatschappij waarvan niemand lijkt te weten wie er achter zit.

“Vorige week waren er al werken aan de Ajuinlei. Die waren aangekondigd en we werden geïnformeerd zoals het hoorde. Groot was dan ook onze verbazing toen bleek dat tijdens onze sluitingsdag hier een nieuwe put gegraven was. Geen bordje, geen briefje in de bus”, legt zaakvoerder Willem Van Nieuwenhuyze uit. “Ik ben dan maar beginnen rondbellen naar de stadsdiensten, maar ook zij wisten het niet. We zijn intussen vijf uur verder en het is nog steeds een onopgelost mysterie.”

“Ik heb voor avontuurlijke zielen één tafeltje naast de put gezet en er hebben zich toch al enkele mensen gezet”, lacht Willem. “Kijk, ik vind dat Gent goed bezig is en dat er geen reden is voor negativiteit, maar zo’n guerilla-put zou toch niet mogen.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Superflitspaal Sammeke staat per ongeluk in doodlopende straat

    Superflits­paal Sammeke staat per ongeluk in doodlopen­de straat

    Bizar zicht op de Meulesteedsesteenweg. Daar staat sinds begin deze week de Gentse superflitspaal ‘Sammeke’ opgesteld klaar om hardrijders op de bon te zwieren. Die hardrijders zijn echter ver te zoeken aangezien sinds deze week het kruispunt iets verderop werd opengebroken door een aannemer. De stad vernieuwt er de verkeersremmers. Daarom moet alle verkeer omrijden. De buurtbewoners lachen er zich in elk geval een kriek mee. “Misschien staat hij hier om fietsers te flitsen. Heel erg is er in elk geval niet over nagedacht.” Eén ding staat vast: deze week breekt Sammeke geen records.
  2. Lekkende douche op verdieping drie zet gloednieuwe school van 10 miljoen euro blank: opening uitgesteld

    Lekkende douche op verdieping drie zet gloednieu­we school van 10 miljoen euro blank: opening uitgesteld

    De feestelijke opening van de nieuwe school ‘de Muzische leerThuis Melopee’ aan de Oude Dokken in Gent wordt uitgesteld. Door een lek in de douches loopt het water vanop de derde verdieping door heel de nieuwbouw. “Hoelang het al lekt, weten we niet”, zegt schepen van Onderwijs Elke Decruynaere (Groen). “Het is voorlopig nog onduidelijk wat er de komende dagen zal gebeuren.”