Bedrijvigheid alom: overal worden de terrassen klaargezet.
Volledig scherm
Bedrijvigheid alom: overal worden de terrassen klaargezet. © Wannes Nimmegeers

Morgen 6 voetbalvelden aan terras in Gent, ook horeca in 6 parken

GentDe stad gonst van bedrijvigheid, de spanning is voelbaar. Morgen mogen - eindelijk - de terrassen open, en daar wordt keihard naartoe gewerkt. Ver zoeken om een terras te vinden zullen we niet moeten doen, er zal om en bij de 6 hectare terrasoppervlakte zijn in Gent. Dat is 30% méér dan in normale tijden.

  1. Burgercollectief Dampoortwijk wil evenwichtig mobiliteitsplan voor de buurt: “De ene straat mag niet de dupe worden van rust voor de andere straat”
    Gentbrugge / Sint-Amandsberg

    Burgercol­lec­tief Dampoort­wijk wil evenwich­tig mobili­teits­plan voor de buurt: “De ene straat mag niet de dupe worden van rust voor de andere straat”

    De stad Gent werkt aan een wijkmobiliteitsplan voor de Dampoortwijk en oud-Gentbrugge. Rond het al dan niet knippen van Gentbrugge-brug ontstond al heel wat commotie, maar dat is niet waar het burgercollectief ‘Verenigde Straten Dampoortwijk’ problemen mee heeft. “Wij willen een beter plan voor de héle wijk, niet een plan waarbij een aantal straten de dupe worden van de rest", klinkt het. Mobiliteitsschepen Filip Watteeuw (Groen) apprecieert ‘de constructieve aanpak’.