Van de Galveston is één van de iconische fabrieksgebouwen in Gent.
Volledig scherm
Van de Galveston is één van de iconische fabrieksgebouwen in Gent. © Alexander Dumarey

Mooiste fabrieken van Gent te zien in expo ‘Kathedralen van de industrie’

GENTDe textielfabrieken van Gent, da’s de geschiedenis van de Gentenaars zelf. Ze staan in de annalen van de stad, en zelfs de fabrieken die afgebroken zijn hebben duidelijk hun sporen nagelaten op het landschap. In het Industriemuseum kan je nu zaterdag 24 april de expo ‘Kathedralen van de industrie’ bezoeken, waarin fotograaf Alexander Dumarey de meest bijzondere fabrieksgebouwen in de kijker zet.

 1. Michael en Leentje ontwikkelen ontmoetingsplatform voor singles: “Een partner vinden kan, maar dat is niet ons eerste doel”
  Gent

  Michael en Leentje ontwikke­len ontmoe­tings­plat­form voor singles: “Een partner vinden kan, maar dat is niet ons eerste doel”

  Michael Manesse (34) en Leentje Demeester (47) hebben samen een nieuw ontmoetingsplatform opgestart voor singles: Singletown. Door leuke, ongedwongen activiteiten te organiseren willen ze singles de mogelijkheid geven om echte gesprekken aan te gaan, wat minder evident is via datingsites. Vloeit daar een relatie uit, dan is dat mooi meegenomen, maar dat is niet het voornaamste doel.
 2. In 2003 al getest, maar nu opnieuw als ‘proefproject’: drijvende groeneilandjes op de Watersportbaan
  Gent

  In 2003 al getest, maar nu opnieuw als ‘proefpro­ject’: drijvende groenei­land­jes op de Watersport­baan

  De stad lanceert een ‘bijzonder proefproject’, waarbij drijvende groene eilandjes aan de oevers van de Watersportbaan zijn gelegd. Die moeten zowel boven als onder water de fauna en flora een duwtje in de rug geven. Maar zo bijzonder is dat proefproject niet. In 2003 al experimenteerde Gent voor het eerst met groene eilandjes. Vorig jaar werden die aan het Groen Valleipark weggehaald.
 1. Vissen maken einde aan muggenoverlast in Kamperland
  Play

  Vissen maken einde aan muggenover­last in Kamperland

 2. Zeilbootje belandt op de keien in Vlissingen
  Play

  Zeilbootje belandt op de keien in Vlissingen