Een defecte vrachtwagen zorgt voor enorm veel hinder op de R4, vlak voor Eurosilo
Volledig scherm
Een defecte vrachtwagen zorgt voor enorm veel hinder op de R4, vlak voor Eurosilo © RV / Lowiechie Dhaese

Monsterfile op R4 in Oostakker door defecte vrachtwagen

OostakkerOp de R4 in Oostakker is het in deze vroege ochtend aanschuiven geblazen. Een defecte vrachtwagen kort voor de lichten aan Eurosilo, hindert er het verkeer. Het is er meer dan een half uur filerijden.

 1. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

  ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto in wil halen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest rechter) strook als er iemand op de vierde rijdt?’
 2. Vittorio (29) werd neergestoken door Ierse voetbalfan in eigen café in Overpoort: “Ze gooiden zelfs met fietsen naar mijn zaak”
  PREMIUM
  Gent

  Vittorio (29) werd neergesto­ken door Ierse voetbalfan in eigen café in Overpoort: “Ze gooiden zelfs met fietsen naar mijn zaak”

  Het bezoek van de Ierse voetbalfans aan Gent is niet onopgemerkt voorbijgegaan. In de aanloop naar de wedstrijd tegen KAA Gent zetten zij de binnenstad op stelten door een feestje te bouwen in de Ierse pubs. Na het verlies sloeg de sfeer om bij sommigen, die naar de Overpoort trokken om er keet te schoppen. Caféuitbater Vittorio Bombello (29) moest het ontgelden. Hij werd afgevoerd met een steekwonde en kreeg negen hechtingen.