Mondmaskers blijven verplicht in Gent.
Volledig scherm
Mondmaskers blijven verplicht in Gent. © Wannes Nimmegeers

Mondmaskerplicht in Gent-centrum blijft behouden, ondanks verwarrende boodschap van premier Wilmès

Mondmaskers in openlucht enkel nog op drukke plaatsen? Niet in Gent. De stad heeft zonet beslist dat de mondmaskerplicht in het winkelwandelgebied én de studentenbuurt gewoon behouden blijft. “Het aantal besmettingen stijgt, het is nu niet het moment om te gaan versoepelen”, luidt het. Het onderwijs behoudt wel code geel tot 2 oktober.

 1. Mondmasker steeds verplicht op zak en op begraafplaatsen voor alle Oost-Vlamingen
  Gent, Oost-Vlaanderen

  Mondmasker steeds verplicht op zak en op begraaf­plaat­sen voor alle Oost-Vlamingen

  Oost-Vlaams gouverneur Carina Van Cauter nam dinsdag enkele maatregelen tegen corona die voor de hele provincie gelden. Vanaf nu moeten alle Oost-Vlamingen - en dus ook alle Gentenaars - steeds een mondmasker bij zich hebben. Ook is het verplicht het masker te dragen in alle publieke delen van openbare gebouwen. In de periode van Allerheiligen is een mondmasker bovendien verplicht op alle openbare begraafplaatsen.
 2. Karel is wereldkampioen ‘achtertuinlopen’ met meer dan 500 kilometer op drie dagen: “Gehaktballetjes met puree en appelmoes hebben me erdoor geholpen”
  PREMIUM
  Gent

  Karel is wereldkam­pi­oen ‘achter­tuin­lo­pen’ met meer dan 500 kilometer op drie dagen: “Gehaktbal­le­tjes met puree en appelmoes hebben me erdoor geholpen”

  Het is niet de eerste keer dat Karel Sabbe (30) een wereldrecord breekt, maar het was wel de eerste keer dat de tandarts meedeed aan het wereldkampioenschap lopen in de achtertuin, officieel de ‘Backyard Ultra’. Daar namen 300 deelnemers van over heel de wereld aan deel. Bedoeling is dat ze elk uur een rondje van 6,7 kilometer lopen. Wie dat het langste kan volhouden is de winnaar. Dit jaar was dat Karel, hij legde 500 kilometer af op drie dagen en 3 uur, onderbroken door powernaps van een handvol minuten. “Op het einde zat ik er door maar je zit dan zodanig dicht bij dat wereldrecord, dat je er de pijn nog even bij neemt.”
 3. Ziekenhuizen zien onrustwekkende stijging van aantal patiënten, testcentrum Palfijn test enkel nog mensen met symptomen
  Gent

  Ziekenhui­zen zien onrustwek­ken­de stijging van aantal patiënten, testcen­trum Palfijn test enkel nog mensen met symptomen

  De coronacijfers in Gent blijven stijgen, en dat zien ze nu ook in de ziekenhuizen. Zowel AZ Maria Middelares als AZ Sint-Lucas melden een zorgwekkende stijging, in het UZ Gent blijft het voorlopig druk maar status quo. Het testcentrum van AZ Jan Palfijn test voortaan enkel nog mensen met symptomen, en dus niet meer mensen die in aanraking zijn geweest met een besmet persoon maar zelf geen klachten hebben.