Weer moestuintjes aan buurtcentrum Sluizeken.
Volledig scherm
Weer moestuintjes aan buurtcentrum Sluizeken. © rv

Moestuin aan ’t Sluizeken komt weer tot leven

De buurtbewoners van het Sluizeken blazen de moestuintjes aan hun buurtcentrum nieuw leven in, nu de lente aangebroken is.

De buurtbewoners planten verschillende soorten groenten en fruit, die ze later verwerken in hun eigen potten en pannen. Het idee van de moestuintjes kwam er vorig jaar, toen een buurvrouw klaagde dat er te veel auto’s voor het buurtcentrum geparkeerd stonden, waar eigenlijk geen parking was. Bovendien zocht basisschool ‘De Triangel’ een plek om te tuinieren met de leerlingen. 

“Zo kwamen we op het idee om moestuintjes aan te leggen”, zegt Sandra. “Normaal gezien komen we elke twee weken op een vast tijdstip samen om er als groep aan te werken, intussen komen we apart langs om de plantjes water te geven. Dit jaar zijn we anders gestart door de coronamaatregelen. Voorlopig zorgen slechts twee personen, onder wie ikzelf, voor de tuintjes. We hebben al radijs, wortel, rucola en tuinboon geplant, die kunnen enkele weken verder met wat water.”

  1. Sandra met haar tien kinderen in quarantaine: “De meesten vragen of ik nog niet zot geworden ben. Maar ik mag absoluut niet klagen”

    Sandra met haar tien kinderen in quarantai­ne: “De meesten vragen of ik nog niet zot geworden ben. Maar ik mag absoluut niet klagen”

    Sandra Couck (41) brengt de lockdown door met haar tien kinderen, in hun knusse huis in Mariakerke. De leeftijden van de kinderen lopen van 3 tot 19 jaar, sommigen zijn dus zelfstandig en anderen hebben nog wat meer aandacht nodig. Omdat ze met zoveel zijn, houden de kinderen elkaar wel bezig, maar boodschappen voorzien en de televisie delen kan wel een uitdaging vormen. “We zitten een paar weken samen op een kleine oppervlakte, maar we maken er het beste van”, zegt Sandra gelaten.