Leerlingen van het Viso in Mariakerke tonen hun creaties tijdens een modeshow onder de stadshal.
Volledig scherm
Leerlingen van het Viso in Mariakerke tonen hun creaties tijdens een modeshow onder de stadshal. © Jill Dhondt

Modeshow onder stadshal: “Gent heeft een textielverleden, maar ook een textieltoekomst”

GentIn het Gentse operagebouw vond zaterdag de Belgian Fashion Week plaats, maar daar had de modeshow die tegelijkertijd doorging onder de stadshal niets mee te maken. Die laatste was georganiseerd door leerlingen mode van het Viso Mariarkerke, die hun collectie vol trots aan de Gentenaars wilden tonen.

 1. Jambersboer Marc Martain verdedigt zich met verve in het Gentse hof van beroep: “Aan mijn vorige advocaat moest ik 1.000 euro betalen. Voor dat geld doe ik het liever zelf”
  PREMIUM
  Ieper/Gent

  Jambers­boer Marc Martain verdedigt zich met verve in het Gentse hof van beroep: “Aan mijn vorige advocaat moest ik 1.000 euro betalen. Voor dat geld doe ik het liever zelf”

  Boer Marc Martain, in een ver verleden bekend van een spraakmakende reportage van Jambers, moest vandaag in het Gentse hof van beroep verschijnen. Zijn vader Joël is tegenwoordig slecht te been en moest verstek geven. Beide boeren uit Zillebeke zijn in januari veroordeeld voor milieuvervuiling op hun oude boerderij in de Westhoek. De rechter gaf hen toen zes maanden cel met uitstel, maar daar gaan de boeren niet mee akkoord. De rechter van het hof van beroep leek vergevingsgezinder en stelde een ultimatum.
 2. Onduidelijkheid, frustratie en remmen voor vrachtwagens: eerste ‘vierkant groen’ op zwart kruispunt verloopt maar stroef
  Gent

  Onduide­lijk­heid, frustratie en remmen voor vrachtwa­gens: eerste ‘vierkant groen’ op zwart kruispunt verloopt maar stroef

  Na Antwerpen en Aartselaar, heeft ook Gent een ‘vierkant groen’, een kruispunt waar alle fietsers en voetgangers tegelijk groen krijgen. Sint-Amandsberg kreeg de primeur: het kruispunt van de Grondwetlaan met de Sint-Bernadettestraat was al langer een hel voor zwakke weggebruikers, maar de nieuwe regeling is niet veel beter. “Het is iets nieuws en dat is altijd wennen”, klinkt het.
 3. Katrien (59) kan op reis vertrekken dankzij HLN: “Ik had geen enkele hoop meer om mijn gestolen caravan terug te zien”
  PREMIUM
  Gent

  Katrien (59) kan op reis vertrekken dankzij HLN: “Ik had geen enkele hoop meer om mijn gestolen caravan terug te zien”

  Bij de start van de zomervakantie kon Katrien Baeten (59) uit Gent geen beter nieuws krijgen. Haar bolvormige caravan die in mei gestolen werd op de P&R in Gentbrugge is terecht. Ze was er toen het hart van in en deed een emotionele oproep op HLN, waarna een alerte lezer de caravan zag staan op een oprit in Zomergem. Nu is haar ‘bed op wielen’ vertrekkensklaar, met dank aan de dief.