Volledig scherm

Mobiliteitsidee voor Gentbrugge? Vandaag kan je het kwijt op de infomarkt

Om 15.30u start vandaag de infomarkt over de komende mobiliteitsplannen voor de wijk Gentbrugge. Iedereen die een idee of een mening heeft over mobiliteit kan dat daar kenbaar maken. 

“Anders dan bij het circulatieplan gaan we niet naar de buurt met een afgewerkt plan. Alles staat nog vrij open. We willen wel doorgaand verkeer zo veel mogelijk uit de wijk krijgen om zo de wijk veiliger en aangenamer te maken. Het doel is uiteindelijk om ruimte te creëren voor voetgangers, fietsers en openbaar vervoer”, klinkt het op het kabinet van schepen Filip Watteeuw (Groen). “We denken vrij breed. Wat zijn de grootste knelpunten? Hoe pakken we ze aan? Eerder werd al een brochure verdeeld en op verschillende plekken in de wijk kunnen mensen stickers plakken op stickerborden.”

Op de infomarkt zal het Mobiliteitsbedrijf aanwezig om voor extra uitleg te zorgen, een aantal bewonersgroepen die in de wijk actief zijn, stellen er voor wat zij al hebben uitgewerkt. Maar de bedoeling is in de eerste plaats om naar de wijkbewoners te luisteren.

“Op basis van de input van de wijkbewoners zullen we een aantal scenario’s opstellen waaruit gekozen kan worden. De keuze moet eind 2020 gemaakt zijn om begin 2021 met de uitvoering te starten.”

De Mobiliteitsmarkt voor Oud Gentbrugge vindt plaats op maandag 2 december van 15.30 tot 20.30 uur in Bedrijvencentrum De Punt (Kerkstraat 108).

Op 9 december volgt de infomarkt voor de Dampoortwijk.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Humus

    Humus

    Als u als Gentenaar nog steeds denkt dat de door u verkozen burgemeester en schepenen uw waarden verdedigen zoals beloofd, dan bent u eraan voor de moeite. De eerder linkse kiezers onder u zullen niet zo’n hoge pet ophebben van het beleid in Israël. Dat land hecht namelijk weinig belang aan de mensenrechten van haar Palestijnse inwoners. Schepen Sofie Bracke wil erheen om – zo zegt ze – van Gent de Europese technologiehoofdstad te maken en dat is tegen de zin van oppositiepartij PVDA. De linkse meerderheidspartijen gaven PVDA gelijk en zo kwam blauwe Sofie niet aan genoeg stemmen om haar valies te mogen pakken. In een politiek systeem van meerderheid en oppositie is de kous dan af, maar de Israëlische zon schijnt zo verleidelijk dat blauw zich liet bijstaan door het Vlaams Belang om met een wisselmeerderheid toch te mogen vertrekken. In ons progressieve Gent werd alzo het cordon sanitaire gebroken! Dat Open VLD dan logischerwijs bij links in het krijt stond, werd op dezelfde gemeenteraad duidelijk. Toen de N-VA morde dat ‘Samen aan Zet’ voortaan ook gesubsidieerd activiteiten met een religieus en partijpolitiek karakter kan aanbieden, verdween Open VLD uit de zaal om niet te moeten stemmen tegen hun linkse coalitiepartners. U merkt het, ons college van burgemeester en schepenen is een hecht team met een duidelijke visie en een strak beleid. U begrijpt nu ook dat gelijk welk voorstel, hoe klein de steun ervoor in de meerderheid ook is, kan goedgekeurd worden. Wie tegen is, verlaat de zaal en desnoods worden Vlaams Belang en de andere oppositiepartijen erbij gehaald om aan een meerderheid te komen. De uitbreiding van de LEZ wordt binnenkort gestemd. De blauwe vrienden Mathias en Sami kunnen zich dan even op de gang verschuilen, Sofie zit dan met een bordje humus aan het strand van Tel Aviv.