Jong en oud en ludieke booschappen op klimaatmars Gent
Volledig scherm
Jong en oud en ludieke booschappen op klimaatmars Gent © Didier Verbaere

Minstens 10.000 deelnemers op Gentse klimaatmars

Minstens 10.000 mensen stapten zondagnamiddag mee in de Gentse klimaatmars. Heel veel jonge gezinnen en jeugdbewegingen, maar ook veel studenten namen deel aan de mars die Greenpeace organiseerde. Ook een twintigtal organisaties zoals Natuurpunt en het Gentse Milieufront sloten aan. Met ludieke boodschappen roepen ze politici op voor een ander en ambitieuzer klimaatbeleid.

0 reacties

 1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.
 2. Vlasmarkt voorziet ‘meldpunt’ tijdens Gentse Feesten en geeft extra opleiding aan barpersoneel: “Als er iets is, kan je sowieso ergens terecht”
  PREMIUM
  Gent

  Vlasmarkt voorziet ‘meldpunt’ tijdens Gentse Feesten en geeft extra opleiding aan barperso­neel: “Als er iets is, kan je sowieso ergens terecht”

  Grensoverschrijdend gedrag in welke vorm dan ook wordt niet meer getolereerd, en dat zal ook op de Gentse Feesten zo zijn. De organisatoren van de Vlasmarkt voorzien daarom zelfs een chalet zoals die tegenwoordig in de Overpoort staan, een meldpunt voor gelijk welk probleem, ook voor slachtoffers van grensoverschrijdend gedrag. “We herlanceren ook de Tien Geboden van de Gentse Feesten", zegt Gerald Claes.