Op de R4 tussen Euro-Silo en Merelbeke kan je nog stevig vaart maken.
Volledig scherm
Op de R4 tussen Euro-Silo en Merelbeke kan je nog stevig vaart maken. © Grégoire De Poorter

Minister Lydia Peeters niet geneigd om maximumsnelheid op de R4 te verlagen: “Jammer dat het niet in overweging wordt genomen”

De Vlaamse regering gaat de maximumsnelheid op de R4 niet verlagen. Dat blijkt uit een vraag van parlementslid Vincent Van Peteghem (CD&V) aan minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld). Tussen Euro-Silo en Merelbeke mag je nu nog 120 kilometer per uur rijden op de autosnelweg. Omwonenden willen dat terugbrengen tot 90 kilometer per uur zoals op de rest van R4. 

  1. Met een volle maag in de klas: Gent geeft kleuters van Het Klimrek een volwaardige maaltijd: “Ze eten nu bijna allemaal op school”
    GENT

    Met een volle maag in de klas: Gent geeft kleuters van Het Klimrek een volwaardi­ge maaltijd: “Ze eten nu bijna allemaal op school”

    Met een lege maag kan je niet leren en niet elke brooddoos is even goed gevuld. Daarom heeft stad Gent momenteel een proefproject ‘Lekkers op school’ lopen, waarbij zowat 665 kinderen op school een ontbijt, tussendoortje of lunch krijgen. Wij kijken mee in de klas van juf Marlies van basisschool Het Klimrek, waar twintig kleuters chili con carne verorberen.