Op de R4 tussen Euro-Silo en Merelbeke kan je nog stevig vaart maken.
Volledig scherm
Op de R4 tussen Euro-Silo en Merelbeke kan je nog stevig vaart maken. © Grégoire De Poorter

Minister Lydia Peeters niet geneigd om maximumsnelheid op de R4 te verlagen: “Jammer dat het niet in overweging wordt genomen”

De Vlaamse regering gaat de maximumsnelheid op de R4 niet verlagen. Dat blijkt uit een vraag van parlementslid Vincent Van Peteghem (CD&V) aan minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld). Tussen Euro-Silo en Merelbeke mag je nu nog 120 kilometer per uur rijden op de autosnelweg. Omwonenden willen dat terugbrengen tot 90 kilometer per uur zoals op de rest van R4. 

 1. KAA Gent plooit onder druk: supporters krijgen nu toch hun geld terug in de vorm van een tegoedbon
  Gent

  KAA Gent plooit onder druk: supporters krijgen nu toch hun geld terug in de vorm van een tegoedbon

  Na een stroom boze en zelfs verbolgen reacties van supporters, maar ook uit de supportersfederatie van KAA Gent en het supporterscollectief Armada Ganda, is KAA Gent geplooid onder de druk. De abonnees krijgen uiteindelijk toch hun geld terug voor de matchen die ze niet kunnen zien, in de vorm van een tegoedbon. De compensatieregeling die de club had uitgewerkt was bij heel veel fans in het verkeerde keelgat geschoten.
 2. Werd ‘makakken-filmpje’ gemanipuleerd? “Het is een van de hypotheses die onderzocht worden”
  Gent

  Werd ‘makakken-film­pje’ gemanipu­leerd? “Het is een van de hypotheses die onderzocht worden”

  Het ‘makakken-filmpje’, waarbij een agent zijn hond zou aangespoord hebben met het bevel ‘pak de makakken’ heeft de voorbije dagen veel stof doen opwaaien. Ondertussen klinkt steeds luider het gerucht dat het filmpje zou gemanipuleerd zijn. Het verscheen namelijk eerst zonder geluid en daarna met geluid. De korpschef beaamt dat dit een van drie hypotheses is die onderzocht wordt.