Politie houdt alcoholcontrole in Gent.
Volledig scherm
Politie houdt alcoholcontrole in Gent. © Gianni Barbieux

Minder criminaliteit, minder ongevallen met gewonden

De Gentse flikken noteerden in 2018 30.409 ‘feiten’, of 3 % minder dan het jaar ervoor. Dat cijfer zegt uiteraard niks. Wel interessant: het aantal woninginbraken, autokraken, ‘misdrijven tegen de lichamelijke integriteit’ moto- en bromfietsdiefstallen nemen af. Ook het aantal ongevallen met gewonden daalde opnieuw. Anderzijds nemen de autodiefstallen, de winkel- en grijpdiefstallen en de drugsdelicten toe. “Al zijn cijfers altijd relatief”, benadrukt de korpschef. “Als we pakweg meer controleren op snelheid, registreren we uiteraard ook meer overtreders.”

0 reacties

  1. Oekraïense en Russische modellen defileren zij aan zij tijdens Belgian Fashion Week in Gent: “Dit is de geboorteplaats van het textiel”
    Gent

    Oekraïense en Russische modellen defileren zij aan zij tijdens Belgian Fashion Week in Gent: “Dit is de geboorte­plaats van het textiel”

    In Parijs, Milaan, Londen en New York organiseren ze al jaren modeweken, maar in Gent werd dit weekend een Belgian Fashion Week georganiseerd. Ontwerpers uit de hele wereld konden er hun collectie voorstellen aan een modebewust publiek. Opvallend: Oekraïense en Russische modellen defileerden er zij aan zij. Of hoe mode een politiek statement kan zijn.