Volledig scherm
De Minard wordt in de zomer van 2020 onder handen genomen. © Wannes Nimmegeers

Minard gaat in 2020 drie maanden dicht voor renovatie

26 jaar na de opening van de ‘nieuwe Minard’, gaat de gekende schouwburg in de Walpoortstraat opnieuw dicht. In de zomer van 2020 worden grondige renovatiewerken uitgevoerd, die drie maanden zullen duren. De Gentse Feestenperiode zou de theatertempel echter wel bruikbaar zijn.

Onder meer het dak en de dakgoten van de Minardschouwburg worden onder handen genomen, maar ook de voorgevel wordt aangepakt. Daar is een funderingsrestauratie nodig. “We hebben ervoor gekozen om de renovatiewerken te laten uitvoeren in de zomerperiode, omdat dat qua theater een rustige periode is”, zegt cultuurschepen Sami Souguir. “Wel is de afspraak dat de Minard tijdens de Gentse Feestenperiode gebruikt zal kunnen worden. Omdat de Gentse Feesten ongeveer samenvallen met het bouwverlof, moet dat mogelijk zijn.”

Deze Gentse Feesten zal er uiteraard nog niks van de werken te merken zijn. Koen Crucke en Luk De Bruyker zullen de zaal dan gebruiken, voor hun ‘Revue’ die ze samen met zangeres Ann De Prest brengen. Pas volgend jaar, in de zomer van 2020, zullen de werken worden uitgevoerd.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Industrieel gebouw in stationsbuurt wordt wooncomplex

    Industri­eel gebouw in stations­buurt wordt wooncom­plex

    Op de hoek van de Meersstraat en de Raketstraat (tegenover het Sint-Pietersinstituut) krijgt een oud industrieel pand de komende jaren een make-over. Projectontwikkelaars Fenixco en Noan Real Estate zullen er de vroegere fabriek van de firma Metagra verbouwen tot een wooncomplex ‘Ghandon’. Het binnengebied van dat gebouw zal gesloopt worden, maar de beschermde gedeelten, waaronder de gevel ontworpen door de bekende architect André Claessens, blijven zeker overeind.