Bruno Lowagie en zijn vrouw Ingeborg Willaert, oorspronkelijk uit West-Vlaanderen, streken in 1988 neer in Gent. "Al als student kon je ons in de Sphinx vinden", zegt Ingeborg. "We hebben er heel mooie herinneringen aan"
Volledig scherm
PREMIUM
Bruno Lowagie en zijn vrouw Ingeborg Willaert, oorspronkelijk uit West-Vlaanderen, streken in 1988 neer in Gent. "Al als student kon je ons in de Sphinx vinden", zegt Ingeborg. "We hebben er heel mooie herinneringen aan" © Wannes Nimmegeers

Miljonairskoppel uit Sint-Amandsberg redt cinema Sphinx: “Op huwelijksreis naar het Filmfestival”

GentStadscinema Sphinx is gered voor de toekomstige generaties. Twee ondernemers uit Sint-Amandsberg kopen het gebouw aan de Sint-Michielshelling uit liefde voor de film. “We boerden goed na de verkoop van ons bedrijf", zeggen Bruno Lowagie en Ingeborg Willaert. “Dat geld willen we nu zinvol investeren.”

  1. Drukke verbindingsweg aan IKEA “op korte termijn” gehalveerd: Gentse deelgemeente vreest extra verkeersdruk
    PREMIUM
    Gent

    Drukke verbin­dings­weg aan IKEA “op korte termijn” gehalveerd: Gentse deelgemeen­te vreest extra verkeers­druk

    Leefbaar Drongen is bezorgd over de plannen met de Adolphe Pégoudlaan aan Flanders Expo. De drukke verbindingsweg moet op termijn de helft smaller worden. Maar die ingreep in Sint-Denijs-Westrem heeft een directe impact op Drongen, aldus de actiegroep. “In plaats van oplossingen te bieden, maken ze het enkel erger”, zegt buurtbewoner Frederik Minnaert.