Bruno Lowagie en zijn vrouw Ingeborg Willaert, oorspronkelijk uit West-Vlaanderen, streken in 1988 neer in Gent. "Al als student kon je ons in de Sphinx vinden", zegt Ingeborg. "We hebben er heel mooie herinneringen aan"
Volledig scherm
PREMIUM
Bruno Lowagie en zijn vrouw Ingeborg Willaert, oorspronkelijk uit West-Vlaanderen, streken in 1988 neer in Gent. "Al als student kon je ons in de Sphinx vinden", zegt Ingeborg. "We hebben er heel mooie herinneringen aan" © Wannes Nimmegeers

Miljonairskoppel uit Sint-Amandsberg redt cinema Sphinx: “Op huwelijksreis naar het Filmfestival”

GentStadscinema Sphinx is gered voor de toekomstige generaties. Twee ondernemers uit Sint-Amandsberg kopen het gebouw aan de Sint-Michielshelling uit liefde voor de film. “We boerden goed na de verkoop van ons bedrijf", zeggen Bruno Lowagie en Ingeborg Willaert. “Dat geld willen we nu zinvol investeren.”

  1. KI Gent behandelt dinsdag beroep tegen verwijzing en buitenvervolgingstelling in zaak rond Schild & Vrienden
    Gent

    KI Gent behandelt dinsdag beroep tegen verwijzing en buitenver­vol­ging­stel­ling in zaak rond Schild & Vrienden

    In de zaak rond Schild & Vrienden behandelt de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) dinsdagnamiddag het beroep tegen de doorverwijzing van een verdachte en tegen de buitenvervolgingstelling van oprichter Dries Van Langenhove voor negationisme. De raadkamer had Van Langenhove en zes andere medeverdachten in juli verwezen naar de correctionele rechtbank en vijf andere verdachten de opschorting gegeven, zodat ze niet voor de rechtbank moeten verschijnen.